VARAŽDINSKE TOPLICE Gradsko vijeće donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja!

VV | 22.10.2023. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko vijeće na sjednici održanoj ovog petka jednoglasno je donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica za ovu godinu, a koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici u povodu Dana grada u studenom.

Nagradu za životno djelo dobit će dr. Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

Nagradu Grada Varaždinske Toplice za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će Teo Bartolec i dioničko društvo Plodine. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinski Toplica u zemlji i svijetu ide Stolariji i pilani Ratković vlasnika Miljenka Ratkovića.

Zahvalnice Grada Varaždinskih Toplica uručit će se prečasnom Stjepanu Mostečaku, Nikoli Hlebecu, Tomislavu Mikulčiću, Valentu Juršetiću te DVD-u Leskovec. Nagrade Grada Varaždinskih Toplica dobit će i osnovnoškolci Petar Kukec te Iva Plišo, dok će kod studenata nagradu dobiti Mirta Košćak.

Inače, planovi upravljanja imovinom u vlasništvu Grada Varaždinskih Toplica usklađeni su sa Strategijom upravljanja imovinom, sadrže detaljnu analizu stanja i aktivnosti koje se planiraju kada je u pitanju upravljanje imovinom Grada. U konačnici, cilj je pronalaženje optimalnih rješenja koja će dugoročno očuvati imovinu, čuvati interese Grada te generirati gospodarski rast i razvoj. Sam plan upravljanja donosi se za razdoblje od godinu dana.

Vijećnici su prihvatili i akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka za Grad Varaždinske Toplice, koji je nastao nakon potpisivanja Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju kojeg je gradonačelnica Dragica Ratković potpisala u rujnu ove godine.

- Spomenuti sporazum pokrenut je 2008. s ciljem okupljanja lokalnih vlasti u Europskoj uniji koja se dobrovoljno posvećuju ostvarivanju i premašivanju klimatskih i energetskih ciljeva Europske unije - pojasnila je Ratković. Dodala je kako će se ovom analizom, te na temelju svih podataka o postojećem stanju, jasno odrediti na koji način provoditi projekte i mjere energetske učinkovitosti, koristiti obnovljive izvore energije te ostvariti prilagodbu učincima klimatskih promjena.

- Ovaj akcijski plan predstavlja pravi korak u nastavku dugotrajnog procesa smanjenja emisije CO2 i ostalih stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. godine, a u skladu s ciljevima Europske unije - zaključila je Ratković dodajući da će se naglasak staviti najviše na sektor prometa i zgradarstva gdje se očekuju i najveće uštede. Na sjednici Gradskog vijeća donesena je i odluka za raspisivanje Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Varaždinskih Toplica. Savjet mladih Grada Varaždinskih Toplica ima tri člana, a članove bira Gradsko vijeće.