Ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području Novog Marofa

Varaždinske vijesti | 10.4.2017. u 07:58h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući dobroj suradnji Grada Novog Marofa i Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, te pripremljenoj dokumentaciji, ova godina bit će obilježena značajnim ulaganjima u cestovnu infrastrukturu na području grada.

Najznačajniji i najveći projekt je konačna izgradnja odnosno asfaltiranje prometnica između Beletince i Presečnog u Novom Marofu. Riječ je o asfaltiranju više kilometara ceste odnosno ulaganju od 5 milijuna kuna.

Zadovoljan sam što se konačno odlučili urediti izgraditi tu prometnicu jer se zaista radi o velikom zahvatu vrijednom 5 milijuna kuna. Mještani naselja koja povezuje ta prometnica, kako mještana grada Novog Marofa tako i općine Sveti Ilija, zaslužili su dobiti novu i suvremenu cestu – izjavio je u povodu najave početka spomenute investicije gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Osim u asfaltiranje te prometnice, nastavit će se s izgradnjom nogostupa između Oštrica i Presečnog. Dodajmo i da je u izradi projektna dokumentacija za izgradnju nogostupa u naseljima Sudovec i Završje, a pripreme se odvijaju i za projekt izgradnje i asfaltiranja županijske ceste u Grani. Osim u cestovnu infrastrukturu ŽUC i grad Novi Marof rade na sanaciji klizišta. Projektirana je sanacija klizišta u Podevčevu, u zaseoku Đurini, kao i sanacija klizišta u Kamenoj Gorici i Makojišću. Sanacija tih klizišta koštat će oko 700 tisuća kuna.

Označeno u