Učenicma OŠ Trnovec dodijeljene diplome za uspješno završenu Školu plivanja

| 5.5.2017. u 14:06h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što su svoju Školu plivanja proteklog tjedna odradili učenici trećeg razreda OŠ Šemovec, danas su diplome za uspješno završenu Školu plivanja dobili i učenici 3.a i 3.b razreda Osnovne škole Trnovec. Školu plivanju za ukupno 82 učenika dviju škola sa svog područja financirala je Općina Trnovec Bartolovečki, sa 16.000 kuna.

Na svečanosti na Gradskim bazenima Varaždin diplome je malim plivačima iz Trnovca uručio načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec. Općina drugu godinu za redom financira Školu plivanja.

Ovaj put imamo 50 djece iz Osnovne škole Trnovec i oni koji nisu znali naučili su plivati. Drugu godinu za redom Općina je organizirala Školu plivanja u suradnji s Osnovnom školom. To je samo nastavak ulaganja u zdravlje naše djece. Najvažnije je da su nam djeca zdrava i da stječu navike za normalan život – rekao je načelnik Šamec uručujući diplome.

Ravnateljica OŠ Trnovec Radmila Sačić istaknula je da je škola plivanja zakonska obveza, no da za to sredstva nisu osigurana.

To bi trebali učiniti roditelji, ali kod nas tu uskače naša Općina koja u potpunosti financira školu plivanja i na tome zahvaljujem. Općina nas podržava i u drugim područjima, a učenici to vraćaju odličnim rezultatima – kazala je Sačić.

Upavo je načelnik Šamec iskoristio priliku da čestita učenicima i djelatnicima OŠ Trnovec na posljednjim odličnim rezultatima iz matematike. Naime, na Festivalu matematike u Varaždinu, na kojem je sudjelovalo više od tisuću učenika, oni iz Trnovca osvojili su dva prva i dva treća mjesta te primili i četiri diplome u različitim kategorijama.

Valja dodati i da su sudjelovali i na međunarodnom natjecanju iz matematike „Klokan bez granica“ na kojem je učenik petog razreda Borna Kečkan, u konkurenciji 11.000 učenika, osvojio prvo mjesto riješivši test 100 posto, a još je sedam učenika škole bilo među deset najuspješnijih u uzrasnim kategorijama.

Ponosan sam što naši učenici postižu tako dobre rezultate. To je znak da ravnateljica sa svim učiteljima i nastavnicima radi dobro, a sve što kao Općina ulažemo u školu vraća se velikim dijelom kroz te rezultate. Sva ta djeca su budućnost naše općine – zaključio je načelnik Šamec.