U Vinici održana svečanost otkrivanja i blagoslova "Spomenika zahvalnosti" braniteljima Foto: Općina Vinica

U Vinici održana svečanost otkrivanja i blagoslova "Spomenika zahvalnosti" braniteljima

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 10:18h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U četvrtak, 13. svibnja održana je sveta misa za sve branitelje viničke župe koju je predvodio prečasni Božidar Cindori.

- Nakon svete mise održan je svečani blagoslov „Spomenika zahvalnosti“ hrvatskim braniteljima župe Vinica u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. godine za slobodnu državu Hrvatsku - priopćili su iz Općine Vinica.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica načelnika koja obnaša dužnost načelnika Mirjana Jambriško, koja je ujedno primila i zahvalnicu u ime Općine Vinica za pomoć u realizaciji ovog hvalevrijednog projekta.

- Zahvaljujem svim braniteljima koji su se borili za stvaranje naše države, koji su dali svoje mladosti a neki i živote, poput našeg viteza Maldena Kasuna, da bi mi danas mogli živjeti samostalno i suvereno. Branitelji su naši heroji i svi ih nosimo u svojim srcima, a drago mi je da se Vinica može od danas ponositi i takvim spomenikom. Zahvaljujem prečasnom Valentu Posavcu na inicijativi i angažmanu da se ovakav projekt realizirao u našoj župi te što smo i mi svojim angažmanom mogli doprinijeti u realizaciji istog. Općina Vinica uvijek je podupirala rad i aktivnosti naše župe te ćemo u svim narednim projektima rado sudjelovati, - izjavila je zamjenica Mirjana Jambriško prilikom preuzimanja Zahvalnice.

spomenik_zahvalnosti_vinica_13052021_1.jpg

spomenik_zahvalnosti_vinica_13052021_2.jpg

spomenik_zahvalnosti_vinica_13052021_3.jpg

spomenik_zahvalnosti_vinica_13052021_4.jpg

Označeno u