U subotu proslava sv. Vinka uz udrugu "Pinta" u Kališču iznad Remetinca

J.Š./Varaždinske vijesti | 20.1.2017. u 20:11h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga vinogradara i voćara «PINTA» Novi Marof, uz posebno zalaganje svojih članova sa vinskih položaja Kališča i Ciclja organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana, na otvorenom u subotu 21. siječnja u 12 sati u Kališču (iznad Remetinca).

Program počinje u 12 sati Božjom riječju u Kališču koju će predvoditi prečasni Josip Pavlek – župnik župe u Remetincu uz sudjelovanje Anđelka Košćaka- rektora bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Nakon mise slijedi blagoslov vinograda i vinogradara te prigodni obred rezidbe trsa u vinogradu Stjepana Hajduka.

Nakon toga slijedi veselica uz dobru glazbu sastava „FIŠKALI“ iz Budinščine te jelo i piće (vinski gulaš, kotlovina, špek, kobasice i jeger na ražnju, kuhano i svježe vino ) kojim udruga „Pinta“ tradicionalno časti svoje članove i ostale građane.

Nastupiti će i naši gosti kuburaši –„Gromovi Zagorja“ iz Tuheljskih Toplica.

Udruga je pripremila prigodne čaše sa natpisom „Vincekovo 2017“ Kališče-Cicelj koje će se prodavati po cijeni od 30,00 kn (sa tobolcem) te krigleci za kuhano vino po cijeni od 20,oo kn, a njihovom kupnjom se dobi pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića.

Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), druženje će se odgoditi za tjedan dana, odnosno 28. siječnja, a o čemu će se na vrijeme obavijesti građani.

Galerija slika