Cijepljenje u sportskoj dvorani OŠ Ivanec Foto: B. Težak

U sportskoj dvorani OŠ Ivanec održano prvo masovno cijepljenje na području Ivanca

VV | 23.4.2021. u 08:59h | Objavljeno u Našim krajem

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Ivancu četvrtak je, 22. travnja, provedeno prvo masovno cijepljenje protiv COVIDA-19 na ivanečkome području. Na cijepljenje je bilo pozvano 850 starijih i drugih građana koji boluju od težih kroničnih bolesti, prema narudžbama njihovih obiteljskih liječnika iz ambulanti šireg ivanečkog područja.

Nakon što su u jutarnjim satima zabilježene manje gužve, jer pojedini pozvani građani nisu poštivali satnicu cijepljenja nego su došli puno ranije nego što su bili naručeni, u međuvremenu je cijepljenje ušlo u normalni ritam te nije bilo duljih čekanja.

Uz odlično organizirano medicinsko osoblje Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, koji je građanima u svakom pogledu doista stajalo na usluzi, dobroj organizaciji prihvata i usmjeravanja građana, uključujući i regulaciju prometa, svako su pridonijeli i članovi Stožera civilne zaštite Grada Ivanca, gradsko komunalno redarstvo, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, djelatnici Policijske postaje Ivanec, a veliku logističku potporu pružio je i domaćin, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

Po informaciji ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Marina Bosilja, masovno cijepljenje u Ivancu planira se ponovno održati, a kada, to ovisi o količinama cjepiva koje budu isporučene.

cijepljenje3-220421.jpg

cijepljenje6-220421.jpg