U sklopu projekta "Detox" uređuje se "Vinička tradicijska kuća" Foto: Općina Vinica

U sklopu projekta "Detox" uređuje se "Vinička tradicijska kuća"

Varaždinske vijesti | 13.4.2017. u 08:10h | Objavljeno u Našim krajem

Postavljanjem krovišta i obnovom stolarije ovih je dana završena prva faza radova na rekonstrukciji "Viničke tradicijske kuće".

Rekonstrukcija se, podsjetimo, financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj kao dio projekta "DETOX- Ruralna detoksikacija upoznavanjem kulturne baštine" u okviru programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska.

- Do kraja rujna bit će dovršeni svi radovi vanjskog i unutarnjeg uređenja te unutarnje opremanje kuće u tradicijskom stilu. Vinička tradicijska kuća činit će dio muzejske ponude te će biti mjesto održavanja raznih programa i radionica koje će se odvijati kao dio turističkog proizvoda tzv. Etnotours paketa proizašlog iz projekta. Program DETOX zajednički provode slovenske općine Lenart, Sv. Andraž i Sv. Ana v Slovenskih goricah, Fakultet za elektrotehniku, računalstvo i informatiku iz Maribora, Gradski muzej Varaždin te općine Donja Voća i Vinica, a u sklopu projekta na području suradnje bit će uređene još četiri tradicijske kuće - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Označeno u