U osnovnoj školi Ludbreg održano je županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“

VV | 3.5.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 26. travnja u vremenu od 8 do 14 sati u osnovnoj školi Ludbreg održano je županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2022“. Tijekom natjecanja, na kojem je sudjelovalo sedamdesetak djece, po dvije djevojčice i dva dječaka iz 19 osnovnih škola Varaždinske županije, učenice i učenici petih i šestih razreda natjecali su se u poznavanju prometnih propisa i pravila, te u vještinama upravljanja biciklom na poligonu.
Ispitivači iz HAK-a, kao i policijski službenici Policijske postaje Ludbreg sudjelovali su u samom ocjenjivanju učenika. Nakon završenog natjecanja postignuti su slijedeći rezultati:

· Prvo mjesto kod učenica pripalo je Sari Poje iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, drugo mjesto pripalo je učenici Sari Spevan iz Osnovne škole Vinica, a treće mjesto učenici Franki Ivec iz Osnovne škole Trnovec.

· Kod učenika najbolji je bio David Mucko iz V. Osnovne škole Varaždin, dugo mjesto osvojio je Deni Horvat iz III. Osnovne škole Varaždin, a iz iste škole Luka Pažur osvojio je treće mjesto.

· U ukupnom poretku nabolje rezultate postigli su učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, a zatim slijedi Osnovna škola Vinica i Osnovna škola Cestica

Najboljim pojedincima i ekipama nagrade je uručila ravnateljica Osnovne škole Ludbreg Đurđa Kladić koja je čestitala svim učenicima na sudjelovanju, a najboljima zaželjela puno uspjeha na državnom natjecanju. Od strane voditelja Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa policije Policijske uprave varaždinske Danijela Posaveca svim učenicima skrenuta je pozornost da stečeno znanje iz učionice i poligona na pravilan način primjene prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu kako bi bili što sigurniji u prometu i time doprinijeli što manjem stradavanju djece u prometnim nesrećama.

Istaknuo je, kako u 2021. godini na prometnicama u Republici Hrvatskoj 699 djece je stradalo u prometnim nesrećama, od kojih je 10 djece smrtno stradalo, 106 djece zadobilo je teške tjelesne ozljede, a preostala djeca zadobila su lake tjelesne ozljede. Na području Varaždinske županije u prometnim nesrećama je nastradalo 46 djece, od kojih je 9-tero djece zadobilo teške tjelesne ozljede, i 37-ero djece lake tjelesne ozljede.

Upravo ovakve preventivne i edukativne aktivnosti imaju za cilj smanjenje neželjenih posljedica u prometu u kojima sudjeluju djeca.