U nedjelju u Općini Vinica će 65 studenata potpisati ugovore o studentskim potporama

V.V. | 10.11.2017. u 14:25h | Objavljeno u Našim krajem

- Kao poticaj uključivanju što većeg broja mladih ljudi u nastavak školovanja na visokoškolskim ustanovama u Proračunu Općine Vinica i za ovu akademsku godinu osigurana su financijska sredstva za novčane potpore redovitim studentima - priopćili su iz Općine Vinica.

Podsjetimo, Općin Vinica je u skladu s Odlukom o uvjetima i kriterijima pružanja novčane potpore studentima, objavila 20. rujna Javni poziv za dodjelu novčanih potpora studentima na koji su se mogli javiti redoviti studenti koji su zadovoljili uvjete iz odluke. Sve pristigle prijave pregledalo je u tu svrhu osnovano Povjerenstvo te je utvrdilo da 65 studenta zadovoljava tražene uvjete. Studentima su odluke o ostvarivanju prava poslane na kućnu adresu.

Pravo na novčanu potporu u iznosu od 250,00 kn mjesečno u nastavnoj godini 2017/18. tako će ostvariti 19 studenata koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske i Koprivničko Križevačke županije dok će 46 studenta koji studiraju u drugim županijama (Zagreb, Rijeka, Split itd) ili u inozemstvu, ostvariti pravo na mjesečnu potporu u iznosu od 400,00 kn.

- Sva prava i obveze između studenata, kao korisnika potpore i Općine Vinica, kao davatelja potpora, utvrditi će se posebnim Ugovorom koji će pojedinačno sa svakim studentom potpisati načelnik Općine Marijan Kostanjevac. Potpisivanje ugovora biti će upriličeno u nedjelju, 12.studenog u 13,00 sati u prostorijama Općine Vinica - priopćili su iz Općine.

Označeno u