U nedjelju u Đurđevcu 13. po redu Festival Dobroga Pastira

V.V. | 19.4.2018. u 08:19h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju 22. travnja u 16 sati u župnoj crkvi svetog Jurja mučenika u Đurđevcu održati će se 13. po redu Festival Dobroga Pastira koji će okupiti mlade glazbenike iz Varaždinske biskupije, ali i šire.

Katolička Crkva se na 4. vazmenu nedjelju ujedinjuje u molitvi za postojeća i nova duhovna zvanja. Tako će biti i ove godine, a pod geslom „Srce Isusovo, dobrote i ljubavi puno!“ festival će tradicionalno okupiti soliste i zborove mladih.

Na 13. Festivalu Dobroga Pastira nastupit će: Dječji zbor sv. Jurja mučenika iz Đurđevca, Luka Kapitanić i Luka Rasinec, Zbor mladih „Ime ljubavi“ Župe sv. Nikole biskupa iz Koprivnice, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, Zbor mladih „Ashiri“ Župe sv. Jeronima iz Zagreba, Zbor mladih župe Maruševec, Zbor mladih „Benedictus“ iz Župe Kloštar Podravski, Josipa Ljubas, Zbor mladih „Svih Svetih“ iz Župe Podravske Sesvete, Zbor mladih „Iuventus Christi“ iz Župe Đurđevac, Vokalno-instrumentalni sastav Adventističkog učilišta u Maruševcu, Roko Žaja i Sarah Tomić, Muški oktet sv. Jurja iz Đurđevca, Tamburaški sastav sestara milosrdnica iz Zagreba te Zbor mladih Varaždinske biskupije.

Kroz program će voditi novinarka, voditeljica i urednica na Hrvatskom katoličkom radiju Tanja Popec, a organizatori ovogodišnjeg festivala su Varaždinska biskupija, Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata i Župa svetog Jurja mučenika iz Đurđevca.