U Lepoglavi počela modernizacija nerazvrstanih cesta

VV | 16.7.2017. u 09:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Radovima na nerazvrstanoj cesti u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves, na 190 metara dugoj dionici “Huteni – Druški”, započeli su radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave.

Riječ je o realizaciji Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave donesenog od strane Gradskog vijeća grada Lepoglave, a sukladnom kojem će, uz navedenu cestu, biti uređeno još dvije dionice nerazvrstanih cesta na području Mjesnog odbora Lepoglavska Ves - dionice “Horvati – Gaj” i “Odvojak Frankopanske”. Uređena će biti i dionica nerazvrstane ceste “Hadijaki - Vranjka” na području Mjesnog odbora Zlogonje te dionice “Put Petari” i “Vukovski – Križopotje Franci na području Mjesnog odbora Gornja Višnjica.

- Krenuli smo s radovima modernizacije nerazvrstanih cesta zahvaljujući kojima će na gradskom području biti modernizirano novih 1200 metara cesta. Riječ je o cestama koje će otvoriti nova gradska područja i građanima osigurava pristup njihovim parcelama. Radove planiramo završiti do početka jesenskih poljoprivrednih radova, prvenstveno berbi. Dakle, već ove jeseni građani će moći nesmetano i puno lakše dolaziti do svojih parcela i obavljati radove koji ih očekuju - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom obilaska radova.

Započeti radovi uređenja dionice “Huteni – Druški” u Lepoglavskoj Vesi vrijedni su gotovo 90.000 kuna, a zahvaljujući njima na cestu će, nakon uređenja i pripreme, biti položen asfaltni tepih.

Grad Lepoglava osigurao je 85 posto sredstava od ukupnog iznosa, dok su preostalih 15 posto podmirili građani koji će prvenstveno koristiti tu dionicu. Na taj su način osigurana sredstva za uređenje i preostalih dionica iz Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, u koji se dionice cesta, koje će se uređivati, uvrštavaju tek kada građani u potpunosti podmire svojih 15 posto obaveza.