U Jurketincu održane prve Dječje seoske igre, djeca pokazala vještine u igrama Foto: Udruga žena Jurketinec

U Jurketincu održane prve Dječje seoske igre, djeca pokazala vještine u igrama

Varaždinske vijesti | 2.6.2019. u 20:56h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Oni koji su čuli za Udrugu žena Jurketinec, znaju da se bave svakakvim aktivnostima. Prošle jeseni organizirale su Jesenske igre u Jurketincu za odrasle koje su potaknule veliki interes svih sudionika, ta tako i onih najmlađih. Kako najmanji ne bi bili zakinuti, ali i vidjeli da se može dobro zabavljati bez modernih čuda, laptopa, mobitela, tableta, u nedjelju, 2.lipnja, u Jurketincu, su održane prve Dječje seoske igre.

Djeca su pokazala svoje vještine u igrama kao što su nošenje loptice u žlici, skakanje u vreći, vožnja živih tački, kuglanje, slalom među čunjevima na lopti za skakanje i slično. Nije ih omeo niti pljusak, pa su igre nakratko bile premještene u društveni dom.

Na igrama su sudjelovali učenici iz područne škole Greda-Jurketinec (od prvog do četvrtog razreda) i djeca vrtićke dobi iz vrtića Čarolija iz Bikovca i vrtića Maja pčelica iz Ladanja Donjeg. Kroz Jurketinec je odzvanjao dječji smijeh i žamor, svi su se međusobno poticali i navijali jedni za druge, a u igrama su se istaknuli učenici 4.c razreda i djeca iz vrtića Maja pčelica.

S obzirom da je Udruga žena Jurketinec dobila samo pozitivne komentare za ideju, nadaju se da će igre biti održane i iduće godine i vesele se “nekim novim klincima”.

20190602_154137.jpg

20190602_141602.jpg