U Ivanec uskoro s državne razine stiže navalno šumsko, a u Gačice kombi vozilo

Varaždinske vijesti | 24.2.2021. u 09:38h | Objavljeno u Našim krajem

Prije koje tri godine saborski zastupnik Anđelko Stričak za vodstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije organizirao je u Hrvatskom saboru prijem, a potom i radni sastanak s članovima resornog saborskog odbora tj. Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Na tom sastanku bilo je riječi o novom zakonu o vatrogastvu te opremanju vatrogasnih postrojbi. Novi zakon je u međuvremenu donesen i od prošle godine je na snazi, a sada se krenulo i s opremanjem. Naime, u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ za potrebe javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-ova s područja Varaždinske županije osigurano je čak 13 vozila, od čega 4 iz programa MUP-a, a devet iz programa Ministarstva poljoprivrede.

Od toga broja, dva vozila stižu vatrogascima s područja Grada Ivanca, te po jedno u Lepoglavu i Vrbno.

Tako će, zahvaljujući suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, DVD Ivanec dobiti navalno šumsko vozilo, dok će putem Ministarstva poljoprivrede za kombi vozilo biti 'bogatiji', a nesumnjivo i sretniji, vatrogasci u Gačicama, Vrbnu i Lepoglavi.

Veliko zadovoljstvo tom činjenicom istaknuo je i Zdenko Đuras, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, koji je nazočio je spomenutom sastanku u Hrvatskom saboru.

- Ovo je sjajna vijest za sve vatrogasce na području grada Ivanca i veliki poticaj za njihov daljnji rad, posebice iz razloga jer se radi o novim vozilima koja će uvelike olakšati provedbu aktivnosti. Možemo s velikom sigurnošću istaknuti da je ovo tek početak velikih ulaganja u vatrogastvo na području grada Ivanca, s obzirom na to da je u planu dodatno opremanje i drugih vatrogasnih društava. Veliku potporu u tome imamo od Anđelka Stričaka, kojemu ovom prigodom zahvaljujemo na angažmanu, kao i svim ostalim saborskim zastupnicima koji će i u narednim projektima biti važna karika između nas i državnih institucija, a sve u svrhu kako bi se vatrogastvo podignulo na razinu kakvu zavrjeđuje - istaknuo je Đuras.

Sva spomenuta vatrogasna vozila vatrogascima u Varaždinskoj županiji, pa tako i ona za vatrogasna društva na području Ivanca, Lepoglave i Bednje, trebala bi stići do sredine godine.

ivanec_hdz_vatrogasci.jpg

vatrogasci_sabor_1.jpg

vatrogasci_veljaca_2021.jpg

Označeno u