U Gradu Ludbregu održan sastanak na temu organizacije rada pedijatrijske ambulante Foto: Grad Ludbreg

U Gradu Ludbregu održan sastanak na temu organizacije rada pedijatrijske ambulante

Varaždinske vijesti | 22.4.2021. u 15:40h | Objavljeno u Našim krajem

Pedijatrijska ordinacija u Ludbregu već je dvije godine bez stalnog liječnika. Na inicijativu građana, mladih roditelja, u Gradu Ludbregu održan je sastanak upravo na temu pronalaženja načina rješavanja aktualne situacije, ali i općenite problematike u Domu zdravlja u Ludbregu kojim upravlja Varaždinska županija.

– Grad Ludbreg kupio je uređaj-analizator C-reaktivnog proteina i trakice kako bi pedijatri mogli utvrditi prisutnost bakterija u krvi i u poslijepodnevnoj smjeni kada laboratorij ne radi. Založili smo se i za rješavanje problema s vodom koja nije bila odgovarajuće kvalitete, ugradnju dizala, iniciramo sastanke, nudimo pomoć i u kupovini ginekološkog aparata – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Kako je istaknuto, liječnici pedijatri dolaze u Ludbreg iz Čakovca i radi se o kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti jer je svaki liječnik specijalista određenog područja. Pritužbe nisu na kvalitetu liječenja, već na premali broj sati koje pedijatar radi, a osim bolesne djece, treba obraditi i redovite sistematske preglede kada se ne smiju miješati zdrava i bolesna djeca.

– Iako trenutno rješenje pedijatrijske ambulante nije loše, ono nažalost ne funkcionira, a Varaždinska županija zasad nije pronašla pedijatra koji bi preuzeo stalnu službu. U četiri sata koliko trenutno ovdje borave pedijatri, nažalost premalo je vremena za pružanje adekvatne skrbi koja osim one liječničke uključuje i pomoć savjetom i samu potporu mladim roditeljima. Prijedlog roditelja je da Grad Ludbreg ponudi dodatak na plaću od 100.000 kuna godišnje kako bismo to mjesto učinili atraktivnijim kako bi djeca iz Ludbrega, ali i okolnih općina imala kvalitetnu skrb što smo mi u stanju podržati i na taj način olakšati županiji u pronalasku pedijatra – rekao je Bilić.

ludbreg_sastanak_pedijatri_15042021_1.jpg

ludbreg_sastanak_pedijatri_15042021_2.jpg