U Cestici u utorak savjetovanje o izgradnji POS-ovih kuća u nizu

M.P./Varaždinske vijesti | 15.12.2017. u 13:57h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica sve zainteresirane poziva na javno savjetovanje o poticajnoj stanogradnji “Kuće u nizu u općini Cestica”.

Savjetovanje će se održati u utorak, 19. prosinca, u 16 sati u Vatrogasnom domu u Cestici, a projekt će predstaviti stručnjaci iz Agencije za promet nekretninama te načelnik Mirko Korotaj.

Zainteresirani će se tom prilikom moći informirati o mogućnostima i prednostima kupnje kuće u nizu iz programa POS-a te će moći sazvati sve detalje oko cijena, mogućnostima financiranja, kreditnim sposobnostima i ostalome što ih zanima.

- Općina Cestica je među prvima u Hrvatskoj prije 14 godina krenula u projekt izgradnje stanova po programu POS-a, a koji je završio veoma uspješno. Izgradnjom stambeno-poslovne zgrade promijenili smo vizuru i izgled samog centra Cestice te proširili ponudu usluga svim mještanima kroz poslovne prostore u prizemlju zgrade - ističe načelnik.

Pojašnjava da projekt POS-a ide dalje, no u malo izmijenjenom i dopunjenom obliku, a to su kuće u nizu.

- S obzirom da je u proteklom razdoblju naša općina postala veoma poželjna destinacija za život, pokazala se potreba za stambenim prostorima, prvenstveno namijenjenih mladim obiteljima. Mnogi su prepoznali dosadašnja ulaganja u poboljšanje standarda naših građana kroz izgradnju komunalne i društvene infrastrukture, poticanje gospodarstva i poljoprivrede, a posebno ulaganja u obrazovanje. Zbog toga nam je i pozitivna demografska slika koja svake godine pokazuje porast stanovništva. Zbog svega navedenog, želja nam je stvoriti uvjete u kojima će mlade obitelji lakše rješavati stambeno pitanje, ostati živjeti u našoj općini i time spriječiti iseljavanje - ističe Korotaj.

Inače, pravo na kupnju kuća u nizu ostvaruju svi građani, državljani RH, a prvenstvo na kupnju imaju oni koji prvi puta stječu stambeni prostor u vlasništvo, odnosno nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje. Predviđena je gradnja 10 stambenih objekata koji bi bili površine do 150 kvadrata.

Letak str1

Letak str2

Letak str3

Letak str4 1

Označeno u