U 5. MO Varaždin održano predavanje o prevenciji karcinoma dojke Foto: 5. mjesni odbor Varaždin

U 5. MO Varaždin održano predavanje o prevenciji karcinoma dojke

Varaždinske vijesti | 19.3.2017. u 18:28h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana narcisa, međunarodnog dana borbe protiv karcinoma dojke, u petak 17. ožujka je u prostorima varaždinskog 5. mjesnog odbora održano edukativno predavanje koje je održala Marija Hraščanec, predsjednica Mammae kluba Varaždin.

Ona je prisutnima objasnila značaj samopregleda kao najvažnije prevencije ranog otkrivanja karcinoma dojke koji je, nažalost, jedan od najčešćih uzroka smrti u ženskoj populaciji u Hrvatskoj. U sklopu predavanja, bacc. med. teh. Ivanka Humek Kranjčić održala je edukaciju o zdravoj prehrani.

Prisutne je pozdravio Alen Kišić, dožupan za zdravstvo i kandidat za gradonačelnika grada Varaždina koji je ukazao na poražavajući podatak da svaka četvrta osoba u Varaždinskoj županiji premine od posljedica neke vrste karcinoma. Iskazao je zahvalnost udrugama kao što je „Mammae“ i drugim pojedincima koji na ovaj i druge načine ukazuju na važnost prevencije u ranom otkrivanju karcinoma. Predavanju su prisustvovali i Vesna Dušak i Nikola Plavec, kandidati za zamjenike gradonačelnika. Miroslav Marković, predsjednik Vijeća 5. MO Varaždin, zahvalio je edukatoricama na održanom predavanju uručivši im prigodne poklone.