U 2018. puno posla za tuhovečki DVD koji ulaže u mlade vatrogasce

VV | 3.4.2019. u 18:15h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

- Tijekom 2018. godine članovi DVD Tuhovec intervenirali su ukupno sedam puta s 38 vatrogasaca za što je utrošeno 82 radna sata. No,ako se tim aktivnostima pribroje i ostala operativna, preventivna i natjecateljska djelovanja, u prošloj godini su članovi tuhovečkog DVD-a odradili čak 4079 radnih sati – istaknuto je na redovnoj izborno-izvještajnoj Skupštini DVD Tuhovec. 

Svi se slažu da je imperativ odgoj budućih mladih vatrogasaca.
- Nabavka novog kombi vozila, kupovina jedne čestice zemljišta od strane Grada Varaždinskih Toplica i druge od strane DVD Tuhovec u svrhu osiguranja uvjeta za rad s vatrogasnim podmlatkom i vatrogasnom mladeži, bilo je od iznimne važnosti. Pred svima nama je i izazov nabavke sve potrebne opreme za uvježbavanje podmlatka i mladeži – istaknuo je Marko Plišo, zapovjednik DVD Tuhovec koji ima 135 aktivnih i pomažućih članova, od kojih je čak 45 iz redova podmlatka i mladeži.
- Upravo ta brojka ulijeva nadu pa ne čudi što su naše brojne aktivnosti usmjerene upravo prema najmlađim članovima.Vatrogasna zajednica Grada Varaždinskih Toplica, Grad Varaždinske Toplice i Varaždinska županija prepoznali su vrijednost tog projekta, te su DVD Tuhovec u 2018. godini pružili ogromnu financijsku potporu. Riječ je o potpori koja nije pružena samo nama nego cjelokupnoj društvenoj zajednici – dodao je zapovjednik Plišo.
U 2018. godini kupljeno je kombi vozila Renault Trafic, nove cijevi, vatrogasna brentača za mladež, trofazni generator električne struje, dvije ručne radio stanice, stacionarna radio stanica, kao i 17 svečanih odijela. U skopu Skupštine dodijeljene su i zahvalnice za potporu pri nabavci kombi vozila Gradu Varaždinskim Toplicama i Vatrogasnoj zajednici Varaždinskih Toplica, dok su diplome za zvanje dočasnika primili Mihael Dubovečak, Dino Mikulčić i Zdravko Modrić.

 

Označeno u