Treća ovogodišnja podjela naknada roditeljima novorođene djece na području Grada Novi Marof

vv | 31.8.2019. u 14:18h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, u subotu je upriličio primanje i podjelu naknada za roditelje novorođene djece s novomarofskog područja. Riječ je o trećoj ovogodišnjoj podjeli, a naknade su uručene roditeljima 21 mališana, za što je u gradskom proračunu osigurano 46 tisuća kuna.

bebe_marof_4.JPG

-Zadovoljni smo što ćemo i ove godine imati četiri podjele naknada za naše novorođene, odnosno njihove roditelje, a u tu ćemo svrhu izdvojiti ukupno više od 200 tisuća kuna - naglasio je gradonačelnik Jenkač izrazivši i zadovoljstvo investicijama u projekte vezane upravo uz najmlađe:

-Imamo dvije paralelne investicije; jedna je od njih obnova postojećeg dječjeg vrtića, a druga dogradnja zgrade vrtića, u što će se uložiti više od 12,5 milijuna kuna. Dugo smo o tome govorili i to pripremali, nije se odužilo našom krivnjom, ali možemo zaključiti da ako netko daje više od 7,5 milijuna kuna, treba nešto i istrpjeti. Jenkač je podsjetio da je Grad Novi Marof već 2015. godine krenuo s pripremama za te projekte.

Početkom 2016. bili spremni, a do kraja ove godine trebali bi završiti dogradnju, dok će energetska obnova biti gotova za desetak dana. U dograđeni i obnovljeni dječji vrtić moći ćemo smjestiti 300-tinjak mališana pa vjerujem da ćemo, uzevši u obzir i kapacitete u privatnim vrtićima, zadovoljiti potrebe građana Novog Marofa u narednih deset godina - kazao je gradonačelnik i dodao:

bebe_marof_5.JPG

-Važno je napomenuti da mi plaćamo jednako svoj djeci, bez obzira na to pohađaju li gradski ili privatni dječji vrtić, tako da roditelji mogu birati gdje će smjestiti svoju djecu.

To je svakako dobra vijest za sve one koji imaju ili tek planiraju imati djecu, a velika pomoć roditeljima su i naknade, a Grad Novi Marof roditelje pomaže s po tisuću kuna za svako prvorođeno dijete u obitelji, dok za svako naredno dijete dobivaju iznos povećan za po tisuću kuna. Mladi su roditelji zadovoljni što im se pomaže i na taj način, potvrdio je otac novorođene bebe Božidar Šafran.

-Ovaj će nam novac itekako dobro doći. Lijepo je da Grad misli na najmlađe građane i njihove roditelje i zahvaljujemo na pomoći gradonačelniku i Gradu. Donijeli smo odluku tu ostati, živjeti ovdje. Inače, radim u Zagrebu i svaki dan putujem pa to, vjerujem, dovoljno govori o tome da postoje itekako dobri razlozi što živimo u Novom Marofu. Zadovoljni smo i ostajemo tu gdje jesmo - zaključio je Šafran.