Tradicijski sajam "Veseli Kneginec" i ove godine uz mnoštvo izlagača i bogat program

N.P./VV | 1.11.2017. u 14:05h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu 4. studenog, u športskoj dvorani Osnovne škole Kneginec u Gornjem Knegincu, s početkom u 14 sati održat će 8. tradicijski sajam „Veseli Kneginec“ – tradicija u vinu, zanatima i običajima.

Sajam je osmišljen kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog, edukativnog i zabavnog karaktera. Cilj manifestacije je posjetiteljima približiti etnološku baštinu ovog kraja kroz autohtonu gastronomsku ponudu, tradicijske proizvode, stare zanate, glazbu i običaje.

Na sajmu će izlagati Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, LU „Kula Kneginec“, Likovna sekcija KUD-a „Knegingrad“, HUKA-Mirjana Božović, HUKA- Danijela Novosel Turković, LU „Zec“, Udruga žena „Đurđica“ Turčin, Udruga žena Jalžabet „Udruga majstorica lepoglavske čipke“ Varaždin, Udruga umirovljenika Općine Gornji Kneginec, Žene iz centra svijeta“ Ludbreg, Kneginečka udruga mladih-KUM, Društvo sportske rekreacije „Žene u formi“, Rukotvorine Ivanec, Pčelarstvo Trstenjak, Domaća radinost Dragica Topolko, Domaća radinost krpe i konci, OPG Slobodan Metlikovec, Restoran i prenoćište „Zlatne gorice“, DVD Kneginec Gornji, OPG Grabar Zvonko, i drugi.

Organizirane su i radionice i predavanja pa će tako Udruga majstorica lepoglavske čipke Varaždin pokazati kako se izrađuje lepoglavska čipka, KUM će održati radionicu za djecu na kojoj će izrađivati bakino posuđe i djedov alat, a DVD Kneginec Gornji će održati predavanje na temu vatrogastva u Knegincu.

Na sajmu je i nezaobilazna gastronomska ponuda pa će tako restoran “Zlatne gorice” nuditi tradicijska jela, Udruga vinogradara i voćara “Varaždinbreg” će imati degustaciju mladih vina i voćnih rakija a Udruga žena Jalžabet će nuditi domaće kolače. Kod OPG-a Slobodan Metlikovec posjetitelji će imati priliku kušati sok od aronije, dok će Udruga umirovljenika Općine Gornji Kneginec ponuditi bakine kolače, dedekovo vino i likere. Jednako tako, Udruga žena “Đurđica” iz Turčina će ponuditi kolače a kod KUD-a Knegingrad biti će prilika za iskušati neka tradicijska jela.

Program kulturno zabavnog programa počinje u 15 sati svečanim otvorenjem nakon čega slijedi nastup mališana iz dječjeg vrtića “Bubamara”. Nastupat će i KUD Knegingrad, Žene iz centra svijeta, Ludbreg, Društvo sportske rekreacije “Žene u formi” a program završava u 17 sati ceremonijom krštenja mošta u organizaciji Udruge vinogradara i voćara “Varaždinbreg”.

Ulaz na sajam je besplatan, a u 18 sati će biti podjela besplatnog gulaša za sve izlagače i posjetitelje.

veseli kneginec