SVJETSKA REKLAMA U ponedjeljak promocija marke s motivom dvorca Trakošćan

V.V. | 4.5.2017. u 10:55h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak, 8. svibnja, u prostorijama Muzejske ustanove Dvor Trakošćan održat će se promocija poštanske marke s motivom dvorca Trakošćan. Navedena poštanska marka izdana je u seriji EUROPA – dvorci (dvorac Trakošćan i Veliki Tabor), koja je na tržištu najprodavanija.

Detaljnije o navedenoj seriji može se pročitati na službenoj stranici HP - Hrvatske pošte d.d. LINK Službeni datum izlaženja poštanske marke u promet je 9. svibnja 2017. godine.

Trakošćan

Navedena poštanska marka četvrta je po redu poštanska marka koja za motiv ima dvorac Trakošćan (2. poštanska marka izdana u Republici Hrvatskoj) i svakako je od goleme važnosti za promociju znamenitosti trakošćansko - bednjanskog kraja, to više što je dvorac Trakošćan ugledni magazin Conde Nast Traveller nedavno proglasio jednim od 12 najljepših dvoraca Europe.

Hrvatska pošta ovu je marku ujedno nominirala za glasovanje na natječaju za najljepšu marku Europe, a online glasovanje u organizaciji PostEuropa otvara se upravo 9. svibnja, na dan oficijelnog izlaska marke. Promocijom ove marke HP ujedno posebno želi naglasiti ovaj moment, s ciljem da što više glasača uključi u online glasovanje i tako ponovno, kao i prije nekoliko godina, izbori jednu od tri nagrade za najljepšu europsku marku.

Marku je dizajnirao Dean Roksandić iz Zagreba, nominalna joj je vrijednost 7,6 kuna, tiskana je u višebojnom ofsetu, a izdana je u nakladi od 300.000 primjeraka.

Označeno u