Sutra novi "Old School or no School festival" Udruge mladi za Marof

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.12.2019. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Iako je sada sunčano i toplo, u Udruzi Mladi za Marof (MZM) nisu zaboravili da nam ovaj vikend dolazi prvi dan zime. Tako povodom početka novog godišnjeg doba već 5. puta organiziraju Old School or no School festival. Festival traje tri dana, od 20. do 22. prosinac, a raznoliki program se održava u Centru za društvene aktivnosti i nezavisnu kulturu Stara Škola te prostorijama udruge MZM u Novom Marofu.

PROGRAM:

PETAK

20:00 / Prezentacija društvenog poduzetništva - BRLOG zadružna pivovara

21:00 / Atipični – Stand up komedija / Studio Smijeha

22:30 – 02:00 / Mikser – Vinil slušaona

SUBOTA

16:00 / Henganje uz Boardgaming

19:00 / Catan turnir – Brlog nagrađuje najbolje!

22:00 – 06:00 / Goawaykening (party)

NEDJELJA

16:00 / Izložba DIY rukotvorina + igraonica za djecu

16:30 / Radionica kuhanja veganske hrane + večera

19:00 / Barbarska metoda - Dokumentarni film

20:30 / MASA u decembru / Performans

Prvi dan festivala otvaraju djevojke iz zadarske pivovare Brlog koje će nam predstaviti svoj uspon na hrvatskoj craft beer sceni. Ova pivovara utemeljena je prije tri godine kao prva zadružna pivovara u Hrvatskoj, a uz činjenicu da su je pokrenule žene, zanimljivo je da je novac za pokretanje posla prikupljen crowdfunding kampanjom.

Nakon njih na stage dolaze nam iz zagrebačkog Studija Smijeha mladi komičari/ke - ATIPIČNI! Zašto atipični? Pa zato što vas sa svojim najboljim forama nasmijavaju: Dragitza Raštegorac Grubišić naša atipična hrvatica zagorskog imena koja dolazi iz Perua. Hrvoje Hrc Krmelić naš atipično outani gay koji ne izgleda tako. Nikola Jovovic naš atipični Srbin s otoka Visa. Vanja Perić naš komičar atipičnog imena za muškarca, a ni srednje ime Matija mu ne pomaže u cijeloj priči. Sve njih u cjelinu povezivati će rezident komičar Studija Smijeha Admir Šećkanović, naš atipični muslimanski purger.

Subota je dan čiste zabave! Od 16 sati se igraju razne društvene igre. Uz one klasične, moći će se isprobati i neke nove društvene igre - za početnike i napredne igrače. U 19 sati počinje turnir u jednoj od najpopularnijih društvenih igara na svijetu - CATAN! Najbolji igrači Catana neće otići s turnira suhih grla jer ih čekaju poklon paketi Brlog zadružne pivovare!

Nastavlja se igrati sve do jutra, ali ne za stolom, nego na plesnom podiju uz lokalnu OH ekipu i njihov Goawaykening - trance party!

Nedjeljno popodne posvećujemo budućim generacijama te ćemo tako i započeti program - s igraonicom za djecu! Oni malo veći koje zanima zdrava prehrana moći će se okušati (i kušati) u kuhanju veganske hrane. Kuhati će se veganska kotlovina, razgovarati o prednostima veganske prehrane i dijeliti razni recepti veganskih jela. Nakon večere gleda se ekološko aktivistički dokumentarni film Barbarska metoda. A završetak festivala i početak zime obilježiti će MASA svojim novim performansom!

Program ovog festivala obogaćen je idejama i prijedlozima mladih iz lokalne zajednice, potaknutih kroz aktivnost Erasmus+ projekta Urban Culture!