Štromar: Sjever zaslužuje svoju priliku i dalje, a Trnovec je slika kako se Hrvatska voli radom

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.5.2020. u 14:35h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Općine Trnovec Bartolovečki među brojnim komunalno-infrastrukturnim radovima je i energetska obnova zgrade javne namjene – bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu. Vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna, a radovi su započeli krajem studenog prošle godine. Projekt sufinanciraju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 590 tisuća kuna i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 236 tisuće kuna, dok ostatak sufinancira Općina Trnovec Bartolovečki.

S načelnikom Zvonkom Šamecom, radove je nedavno obišao i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. U posljednjih nekoliko godina u Općini Trnovec Bartolovečki uloženo je više od 50 milijuna kuna u projekte. Potpredsjednik Vlade je istaknuo kako se unazad tri godine puno ulagalo u Varaždinsku županiju i Općinu Trnovec Bartolovečki te pohvalio načelnika Šameca na upornosti i vrijednom radu, ali i odličnoj suradnji. Dodao je kako je Hrvatska, nažalost, i dalje podijeljena, ali da to ne smije utjecati na razvoj Sjevera Hrvatske.

– U blokovskoj podjeli na crvene i plave svaki put najgore prođe Sjever. Mi šutimo i radimo, dok drugi beru vrhnje. Ne možemo si više priuštiti da se ponovo vratimo na ono pred tri godine kad nikog nije bilo briga za nas, da naši projekti stoje nekome u ladici dok se oni gore prepucavaju oko ideologija. Sjever zaslužuje svoju priliku i dalje, neovisno o ideološkom bloku koji Hrvatska izabere. Zašto bi gradnja škole, obnova bolnica, sanacija klizišta, uređenje vrtića, gradnja novih rotora i uređenje cesta ovisili uvijek o tome koji politički blok je prevladao – rekao je Štromar.

I potpredsjednik Vlade Štromar i načelnik Šamec podsjetili su na uspješan projekt subvencioniranih kredita za mlade, a interes je bio velik i na području Općine. Zahvaljujući tom projektu 11 mladih obitelji riješilo je svoje stambeno pitanje dok je ukupni iznos subvencija bio 628 tisuća kuna.

Galerija slika