Štromar obišao radove u Lepoglavi, najavio i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća Foto: Grad Lepoglava

Štromar obišao radove u Lepoglavi, najavio i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Varaždinske vijesti | 4.6.2020. u 17:17h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

- Od energetske obnove javnih objekata i obiteljskih kuća te POS stanogradnje, do sanacije cestovnih klizišta i modernizacije nerazvrstanih cesta, projekti su koje provodi ili podupire Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja na području Grada Lepoglave - priopćili su iz Grada Lepoglave.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem obišao je neke lokacije na kojima se provode projekti te pritom podsjetio i na energetsku obnovu obiteljskih kuća s kojom kreće Ministarstvo graditeljstva. Štromar je najavio kako će se poziv objaviti u lipnju, ali će građani imati dovoljno vremena za pripremu dokumentacije, jer prijave kreću krajem ljeta.

– Cilj je da ljudi mogu obnoviti svoje kuće, da podignu kvalitetu stanovanja i da na kraju imaju uštede na režijama. Za pripremu dokumentacije bit će dovoljno vremena – rekao je Štromar te dodao kako su za sad osigurana 142 milijuna kuna, ali da je, s obzirom na važnost i interes koji izaziva ovaj projekt, siguran da će biti osigurana i dodatna sredstava. Država će energetsku obnovu kuća sufinancirati sa 60 posto.

Štromar se osvrnuo i na radionice koje se organiziraju kako bi građanima bile dostupne informacije o ovoj mjeri.

– I drugi su prepoznali važnost edukacija i promocije poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća koju provodimo od veljače. To je dokaz da radimo dobar posao – kazao je ministar graditeljstva te najavio radionicu koja će se uskoro održati u Lepoglavi.

Među projektima koje je u protekle tri godine poduprlo Ministarstvo graditeljstva na području Lepoglave su sanacije cestovnih klizišta u Kameničkom Podgorju, Gornjoj Višnjici i Žarovnici, modernizacija nerazvrstanih cesta te energetska obnova zgrade gradske uprave.

– Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za naše je projekte osiguralo niz potpora zahvaljujući kojima komunalni standard u našem gradu, a time i životni standard naših građana, uspješno podižemo na još veću razinu. Zahvalio bih Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja i ministru Predragu Štromaru na dosad pruženim potporama, a riječ je o oko 3,5 milijuna kuna pristiglih u Grad Lepoglavu iz navedenog ministarstva od 2017. godine. Ta su sredstva uvelike pomogla uspješnoj realizaciji, za naše građane, važnih projekata – zaključio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Potpredsjednik Vlade je s gradonačelnikom obišao radove na dogradnji Dječjeg vrtića u Lepoglavi. Naime, Grad Lepoglavi je jedini u Hrvatskoj koji istovremeno gradi dva vrtića, uz ovaj u Lepoglavi, i novi u Višnjici.

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_1.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_2.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_3.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_4.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_5.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_6.JPG

Označeno u