Štromar: Hrvatska se voli radom, Trnovec je slika razvijenog Sjevera Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Štromar: Hrvatska se voli radom, Trnovec je slika razvijenog Sjevera

| 27.5.2020. u 13:48h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Općine Trnovec Bartolovečki u tijeku su brojni komunalno-infrastrukturni radovi u što se danas uvjerio i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. S načelnikom Zvonkom Šamecom obišao je, između ostalog, radove na izgradnji kružnog toka na državnoj cesti D2.

Vrijednost izgradnje kružnog toka na državnoj cesti kod Zone Sjever je 5,2 milijuna kuna, što u potpunosti financiraju Hrvatske ceste. Budući rotor značit će manje gužve na raskrižju Podravske magistrale i pristupne ceste iz poslovne zone u kojoj je zaposleno više od 3000 ljudi. Također, na četiri pješačka prijelaza na području općine postavljena su rasvjetna tijela, a izgrađena je i pješačka staza u Trnovcu.

U konačnici Hrvatske ceste u ovoj će godini u općini Trnovec Bartolovečki uložiti oko 7 milijuna kuna bez PDV-a. Potpredsjednik Vlade Štromar istaknuo je kako se unazad tri godine puno ulagalo u Varaždinsku županiju i Općinu Trnovec Bartolovečki te pohvalio načelnika Šameca na upornosti i vrijednom radu, ali i odličnoj suradnji.

Zahvaljujući načelniku Šamecu Općina Trnovec Bartolovečki sada može poslužiti kao primjer i ogledna slika razvijenog Sjevera Hrvatske. Godinama su nam tepali kako je Sjever kotač razvoja Hrvatske, a onda su nas zapostavljali. Kad sam došao u Zagreb obećao sam da ću dati sve od sebe da tu nepravdu ispravim i to i radim, zajedno sa Zvonkom Šamecom i ostalim načelnicima koji vrijedno rade za svoje sumještane. Godinama su projekti iz Varaždinske županije, sa Sjevera Hrvatske, stajali u ladicama. Kad smo došli izvadili smo ih, obrisali prašinu s njih i počeli ih provoditi. Hrvatska i Sjever se vole radom – rekao je Štromar.

Potpredsjednik Vlade je istaknuo kako je Hrvatska nažalost i dalje podijeljena, ali da to ne smije utjecati na razvoj Sjevera Hrvatske.

Država je nažalost duboko podijeljena, a u blokovskoj podjeli na crvene i plave svaki put najgore prođe Sjever. Mi šutimo i radimo, dok drugi beru vrhnje. Ne možemo si više priuštiti da se ponovo vratimo na ono pred tri godine kad nikog nije bilo briga za nas, da naši projekti stoje nekome u ladici dok se oni gore prepucavaju oko ideologija. Sjever zaslužuje svoju priliku i dalje, neovisno o ideološkom bloku koji Hrvatska izabere. Zašto bi gradnja škole, obnova bolnica, sanacija klizišta, uređenje vrtića, gradnja novih rotora i uređenje cesta ovisili uvijek o tome koji politički blok je prevladao – rekao je Štromar.

Načelnik Šamec je rekao da su unatrag pet, šest godina uredili i energetski obnovili gotovo sve javne objekte u svim naseljima po cijeloj općini.

Također, konstantno smo ulagali u uređenje manjih prometnica i ulica, a naši partneri od HEP-a, Hrvatskih voda, Varkoma, Hrvatskih cesta ulagali su svaki u svom resoru. Sva ta ulaganja unazad nekoliko godina iznose više od 50 milijuna kuna zbog čega sam osobno kao načelnik i više nego zadovoljan. Siguran sam da to zadovoljstvo dijele i naši mještani jer iz godine u godinu podižemo standarde živote i uređenost naselja – naglasio je načelnik Zvonko Šamec.