Slovenski i austrijski vatrogasci, u organizaciji B. Huma, pomažu Petrinji

vv | 10.1.2021. u 08:36h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska ušao u Hrvatsku, konvoj od 24 teretna i kombi vozila iz Slovenije i Austrije nastavio je prevoziti humanitarnu pomoć do područja nastavstradalog u nedavnom razornom potresu do kojeg je stigao u subotu popodne.

Terminal_Petrinja_1-0-1.jpg

Uz policijsku pratnju i pod rotirajućim svjetlima, dopremili su velike količine građevinskog materijala, alata za gradnju, greda, dasaka i letvi, agregate i grijalice, tekstilnu robu, jastuke, deke i pokrivače, poljske krevete, hranu, vodu, kao i brojne druge potrepštine od egzistencijalnog značaja za brojne žitelje potresom pogođenog područja.

Po dolasku ih je na prostoru skladišnog terminala tvrtke NIL-Ž u Petrinji dočekao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, zahvalivši im na angažmanu prilikom prikupljanja i dostave dragocjene i dobrodošle pomoći.

Ova je humanitarna akcija organizirana od strane Općine Breznički Hum uz angažman tamošnjega DVD-a i zajedničkih prijatelja s kojima općina dugi niz godina surađuje na europrojektima – PGD-om Paloma Sladki Vrh iz susjedne Slovenije i Vatrogasnom postrojbom OBR iz Republike Austrije. Tajnica slovenskog vatrogasnog društva Valentina Ošlovnik i zapovjednik društva Robert Ošlovnik te zapovjednik austrijske Vatrogasne postrojbe OBR Johannes Matzhold, izrazili su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj akciji.

- Zadovoljstvo je doista ogromno – rekao je brezničkohumski načelnik Zoran Hegedić te zahvalio svim sudionicima ove humanitarne akcije – zamjeniku općinskog načelnika  i načelniku stožera Civilne zaštite Breznički Hum Branku Mataku, predsjedniku općinskog vijeća Željku Sremecu, humskim, slovenskim i austrijskim vatrogascima. Hegedić je riječi zahvale uputio i hrvatskoj carini na odličnoj suradnji prilikom dolaska konvoja, hrvatskoj policiji na pratnji konvoja tijekom cijelog puta, kao i svima onima koji su na bilo koji način dali svoj obol ovoj humanitarnoj priči.

 B._Hum_PGD_Paloma_i_OBR_Austrija-0-1.jpg