Škvarić zahvalio vatrogascima i najavio izgradnju vatrogasnog centra

Varaždinske vijesti | 6.5.2017. u 12:27h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana vatrogasaca u Gradu Lepoglavi organiziran je prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice grada Lepoglave te dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na gradskom području – DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice, DVD-a Višnjice i DVD-a Kaznionice.

Gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač tom su prigodom vatrogascima uputili čestitke te im se zahvalili na aktivnostima koje provode vezano za zaštitu i spašavanje građana i njihove imovine.

- Današnji dan prigoda je da vam zahvalimo na svemu što činite za dobrobit građana. Vaš rad temeljen je na dobrovoljstvu što ima posebnu vrijednost. Svoju osposobljenost, požrtvovnost i znanje neprekidno dokazujete na intervencijama za koje se nadamo da će ih u budućnosti biti što manje – poručio je Škvarić istaknuvši veliku potporu koju vatrogastvu pruža Grad Lepoglava.

- Posljednjih nekoliko godina nabavljeno je sedam vatrogasnih vozila i oprema koja uvelike prelazi propisane minimalne zahtjeve, a sve kako bi bili opremljeni i spremni za intervencije – dodao je gradonačelnik te još jednom izložio plan Grada Lepoglave da se u vremenu koje dolazi pokrenu projekti izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi i vatrogasno-društvenog doma u Kamenici te uređenje vatrogasnog doma u Višnjici.

Predstavnici gradske Vatrogasne zajednice i gradskih vatrogasnih društava istaknuli su zadovoljstvo suradnjom s Gradom zahvalivši se što unatoč značajnom padu gradskog proračuna nisu smanjena financijska sredstva koja Grad ulaže u vatrogastvo.

Tijekom prijema raspravljalo se o daljnjim planovima te nastavku koordiniranih aktivnosti Grada i vatrogasaca usmjerenih razvoju vatrogastva na gradskom području.

Označeno u