Skupština DVD-a Višnjice: Za najvatrogasca u 2018. godini proglašen Kruno Komes

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.2.2019. u 08:21h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica održalo je 68. redovnu izvještajnu Skupštinu.

- Sve je teže usklađivati osobne i obiteljske obaveze s onima u vatrogastvu, a kojih je, kao i zahtjeva i obaveza koji se postavljaju pred dobrovoljne vatrogasce, sve više i više. Vjerujem da će se pronaći najbolji način kako pomoći vatrogascima da s entuzijazmom nastave raditi ono što im je u krvi, a to je pomagati onima koji su u nevolji. Pri tome očekujemo podršku, kako pojedinaca tako i zajednice. Kad govorimo o zajednici, dužan sam istaknuti veliku podršku koju, ne samo DVD Višnjica, već i vatrogastvo u našem gradu ima od Grada Lepoglave. Nemam razloga sumnjati da će ona u budućnosti izostati, dapače, vjerujemo da će ta podrška biti još snažnija. Vjerujemo da neće izostati ni kad je u pitanju projekt obnove našeg vatrogasnog doma i da će se u taj projekt krenuti, prije svih i prvenstveno u dogovoru s vatrogascima – istaknuo je predsjednik DVD-a Višnjica, Goran Hočuršćak podnoseći izvješće o radu u protekloj godini u kojoj su višnjički vatrogasci intervenirali 23 puta – 7 puta po pozivu iz Operativno komunikacijskog centra te 16 puta u sklopu tehničkih intervencija.

Uz gradonačelnika Grada Lepoglave, Marijana Škvarića i njegova zamjenika Hrvoja Kovača, sjednici su nazočili i predsjednik Vatrogasne zajednice Republike Slovenije, Janko Cerkvenik, član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Republike Slovenije, Franjo Bukovec te zamjenik načelnika slovenske Općine Loška Dolina, Lojze Škulj.

- U razdoblju koje je pred nama planiramo velika ulaganja u vatrogastvu na području Grada Lepoglave. Riječ je o ulaganjima od oko 10 milijuna kuna kojima planiramo nabavku novog navalnog vozila za DVD Lepoglavu, izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, izgradnju društveno-vatrogasnog doma u Kamenici i uređenje vatrogasnog doma u Višnjici – poručio je Škvarić te najavio strože mjere kojima se planira zabraniti spaljivanje korova na zapuštenim zemljištima, a s ciljem smanjenja broja požara otvorenog prostora i opasnosti kojoj se vatrogasci izlažu gaseći ih.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Republike Slovenije, Janko Cerkvenik, između ostalog, pohvalio je odličnu suradnju hrvatskih i slovenskih vatrogasaca.

- Zadovoljstvo mi je na Skupštini vidjeti i predstavnike slovenskih vatrogasnih društava. Pozivam vas da i dalje njegujete suradnju s hrvatskim vatrogascima – poručio je Cerkvenik koji je domaćim vatrogascima čestitao na svemu ostvarenom.

Na Skupštini je članu Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Republike Slovenije i predsjedniku Vatrogasne zajednice Općine Loška Dolina, Franji Bukovcu dodijeljeno odlikovanje za međunarodnu suradnju. Najvatrogascem DVD-a Višnjice u 2018. godine proglašen je Kruno Komes.

 

skupstina_dvd_visnjica_01.jpg

 

skupstina_dvd_visnjica_03.jpg

 

 

skupstina_dvd_visnjica_06.jpg

 

Označeno u