OŠ Svibovec: Sina ispisali iz škole, a profesora prijavili zbog vrijeđanja

Martina Pižeta | 13.1.2017. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

Irena i Predrag Dvorski iz Drenovca svog su sina M. krajem prvog polugodišta ispisali iz 8. razreda OŠ Svibovec. Tome je navodno prethodilo vrijeđanje i omalovažavanje njihova sina od strane profesora kemije i biologije Zlatka Raina.

On je, tvrde roditelji, njihovom sinu pred cijelim razredom rekao da je glup i za specijalnu školu, a slično je poručio i čitavom razredu.

Strog profesor?

- Taj je profesor od prije na glasu kao strog i poznato je da oduvijek omalovažava djecu. Naš sin strah od tog profesora ima još od petog razreda, a zbog njega nije želio niti ići u školu. Sada mu je uz vrijeđanje zaključio i jedinicu iz kemije - ljute se Irena i Predrag.

Kažu da su o svemu obavijestili i ravnateljicu, dok su profesora prijavili. Iako su željeli da im sin, kao i kćer, završe osnovnu školu u Hrvatskoj, sada će ga upisati u školu u Njemačkoj budući da ondje žive i rade.

- Ravnateljica nam je kazala kako je profesor pred mirovinom i neka imamo milosti prema njemu, no on nije imao milosti prema našem sinu i ostaloj djeci. Zašto bismo onda mi imali prema njemu? - pitaju se.

Prozvani profesor Zlatko Rain ističe kako ga je ravnateljica škole o svemu obavijestila, no negira da je učenika izvrijeđao.

- Na školi radim već 39 godina i nikad u životu nisam nijedno dijete na satu vrijeđao. Tom sam učeniku maksimalno pomagao od petog razreda i izvlačio ga. On ima jedinice jer kada piše testove dobiva ili nula bodova ili tek malo više. Osim jedinice iz kemije ima još nekoliko jedinica. Zato su ga roditelji ispisali iz škole. Ako je vrijeđanje jer sam mu rekao da ima baku i roditelje koji ga hrane i oblače i neka ima barem malo poštovanja prema njima da im barem to vrati jer ne radi ništa, onda sam kriv - napominje Rain. Ističe kako je razred u kojem je bio M. izrazito loš, no nije im rekao da su za specijalnu školu.

- Možda sam im rekao da bi ako tako nastave mogli tamo završiti. Ako je uvreda jer sam ih tako pokušao aktivirati budući da im roditelji pružaju sve moguće, a oni im ne vraćaju, onda sam ih uvrijedio - napominje Rain dodavši da su njegovi učenici u ovih 39 godina postizali odlične rezultate te sudjelovali na državnim i županijskim natjecanjima.

Sada ne može vjerovati da se ovo događa.

- Teško sam razočaran i jedva čekam da odem iz škole jer ovo nije normalno - kaže.

Riječ protiv riječi

Ravnateljica OŠ Dubravka Mihalić kaže da ne može opovrgnuti niti potvrditi istinitost događaja budući da nije nazočila satu. - Upoznata sam sa slučajem, no to je riječ učenika protiv riječi profesora. Kao ravnateljica poduzet ću sve što zakon predviđa, a od početka drugog polugodišta otići ću i na sat svakog učitelja, tako i prozvanog - ističe Mihalić.