Sastalo se općinsko vijeće - Općina Trnovec Bartolovečki nastavlja s ulaganjima u obrazovanje

| 2.8.2020. u 09:08h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki prihvaćena je odluka o dodjeli nagrada najboljim učenicima osnovnih škola Trnovec i Šemovec za postignute iznimne rezultate na natjecanjima školske, županijske i državne razine u pojedinim nastavnim predmetima, izvannastavnim aktivnostima, zalaganju i uzornom ponašanju.

Nagrade u obliku prijenosnog računala i pripadajuće torbe dodjeljuju se učeniku 8.a razreda OŠ Trnovec Josipu Kosecu i učenici 8. razreda OŠ Šemovec Anji Špoljarić. Općina Trnovec Bartolovečki nastavlja sa sufinanciranjem programa produženog boravka u osnovnim školama Trnovec i Šemovec i u školskoj godini 2020./2021.

- Za program produženog boravka svake godine postoji veliki interes. Provodit će ga dvije zaposlenice od 12 do 17 sati u OŠ Trnovec, odnosno od 11:30 do 16:30 u OŠ Šemovec. Produženi boravak sufinancira se tako da roditelji plaćaju 350 kuna mjesečno, Varaždinska županija 100 kuna, a Općina u visini preostalog iznosa do pune mjesečne cijene produženog boravka – poručio je načelnik Zvonko Šamec.

Dodao je kako će Općina sufinancirati i nabavu školskih bilježnica i/ili školskog pribora učenicima polaznicima OŠ Trnovec i Šemovec u visini od 200 kuna. Pravo na sufinanciranje ostvaruju roditelji kupnjom školskih bilježnica i/ili školskog pribora u prodavaonici Narodne novine u Varaždinu, a na osnovi popisa djece polaznika osnovnih škola. Ovo program vrijedi do 31. prosinca 2020. godine.

Kreće se i s projektom rekonstrukcije Dječjeg vrtića „Zeko” kojim će se postojeća dvorana prenamijeniti u prostor za još jednu skupinu, onu jasličku, a zbog povećane potrebe za smještajem djece u vrtić. Ujedno se priprema i veliki projekt dogradnje vrtića kako bi se rasteretile liste čekanja te omogućio smještaj za svu djecu s područja općine.

Na sjednici vijeća priopćeno je i kako su prema izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Varaždin, u svibnju na području općine Trnovec Bartolovečki zabilježene 102 nezaposlene osobe, a u lipnju 91. Također, društvo Čistoća, davatelj javnih usluga prikupljanja komunalnog otpada, podnijelo je izvješće o količinama prikupljenog miješanog otpada u prvih pet mjeseci 2020. godine, iz kojeg je vidljivo da je količina prikupljena na području općine manja od pretpostavljene granične količine.

- Drago mi je vidjeti ove podatke jer kada pogledate analizu jedinica lokalne samouprave, ispada da su one koje su prikupile manje otpada od predviđenog u manjini. Iz rezultata je vidljivo da su naši građani prepoznali važnost odvajanja otpada te time stvaranja manje količine miješanog komunalnog otpada. Zahvaljujući takvim rezultatima, u okviru smo propisanih ciljeva – rekao je načelnik Šamec.

Članove vijeća obavijestilo se i kako je početkom srpnja stiglo priopćenje instituta za javne financije koji je istraživao transparentnost proračuna županija, gradova i općina. Općina Trnovec Bartolovečki za proračunsku je transparentnost osvojila maksimalan broj bodova.

Namjera ove izvršne vlasti je da našim mještanima ponudimo potpuni uvid na koji se način postupa s novcima poreznih obveznika. Da u tome uspijevamo, već treću godinu zaredom potvrđuje i čista petica Instituta – istaknuo je načelnik Šamec.