Saniraju se posljedice nevremena koje je sinoć pogodilo lepoglavsko područje Foto: Facebook

Saniraju se posljedice nevremena koje je sinoć pogodilo lepoglavsko područje

I.D./Varaždinske vijesti | 9.6.2018. u 10:41h | Objavljeno u Našim krajem

U posljednje vrijeme gotovo svakodnevno grmljavinsko nevrijeme zahvati dijelove Varaždinske županije, a tako je bilo je i jučer oko 22 sata, kada je područje grada Lepoglave zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom.

Prema izvještaju Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin, pri tome je došlo do plavljenja podrumskih prostorija u stambenim objektima, a poplavljene su bile i ulice u Lepoglavi i okolici. Zbog rušenja drveća na prometnicu Žarovnica - Višnjica bio je onemogućen promet tom prometnicom, pa je upućena ophodnja PZC-a Varaždin radi uklanjanja srušenog drveća.

I vatrogasci su imali brojne intervencije, od sklanjanja stabla na cesti u Višnjici, tehničke intervencije obrane od poplave u Dubravi Križovljanskoj, do ispumpavanja vode u Višnjici, Lepoglavi, Vulišincu, Sestrancu i Bedencu.

Danas se na tom području saniraju posljedice nevremena.

- Najgori lipanj ikad. Iako vele da je lipanj jedan od najkišovitijih mjeseca, ovo sad je već previše. Svi smo svjedočili sinoćnjem potopu kojeg se ni Noa ne bi posramio. Do tri ujutro smo koordinirali žurne službe da najkritičnije lokacije saniramo – zato ste čuli sirenu par puta, vidjeli bagere i kamione te osluškivali jel' još pada ili ne. Svugdje je kaos. Ne znam gdje da počnem... Klizišta, odroni, nanosi pijeska i blata, zatvorene ceste… Najgore je ipak bilo u Vulišincu gdje je poplavilo dobar dio obiteljske kuće. Koordiniramo službe na terenu od jutra da se sve koliko-toliko dovede u red, jer nas očekuje novi val padalina iza 12 sati. Teško je raditi u takvim uvjetima i zaista veliko hvala svima koji su i koji trenutno rade na čišćenju i krpanju našeg grada. Molim vas za malo strpljenja dok ne dođemo do vas. Svi se trudimo maksimalno koliko možemo da vam pomognemo - napisao je lepoglavski dogradonačelnik Hrvoje Kovač na svom Facebook profilu.

Naime, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, i danas nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme s duljim sunčanim razdobljima, a uz više oblaka mjestimične kiše ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom ponajprije će biti u unutrašnjosti.

lepoglava_nevrijeme_0.jpg

lepoglava_nevrijeme_1.jpg

lepoglava_nevrijeme_2.jpg

lepoglava_nevrijeme_3.jpg