Sanacija klizišta u Vrtlinovcu, modernizacija ceste u Martinkovcu te igrališta Ul. grada Vukovara

J.Š./ Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 12:07h | Objavljeno u Našim krajem

U Varaždinskim Toplicama, nakon što je u ovom mandatu gradonačelnice Dragice Ratković stiglo 366 milijuna kuna investicija, projekti i dalje ne staju. Ovih je dana dovršeno nekoliko njih, a riječ je o sanaciji klizišta u naselju Vrtlinovec, modernizaciji nerazvrstane ceste u Martinkovcu te izgradnji dječjeg igrališta u Ulici grada Vukovara pokraj škole.

Vrijednost projekta sanacije klizišta u Vrtlinovcu iznosi 170.000 kuna, od čega su Hrvatske vode sufinancirale projekt s 90.000 kuna, a ostala sredstva osigurao je Grad Varaždinske Toplice. Riječ je o sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti kod kapelice u Vrtlinovcu koja je dovršena ovih dana.

– Klizišta su veliki problem u ovom dijelu Hrvatske i saniramo ih po potrebi prema dostupnim sredstvima s nacionalne razine, ali i zahvaljujući vlastitim sredstvima. Konkretno ovaj se projekt realizirao u suradnji s Hrvatskim vodama, a sve kako bismo cestu učinili sigurnom za sve naše stanovnike – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Nastavlja se i modernizacija nerazvrstanih cesta, točnije uređena je nerazvrstana cesta u Martinkovcu. Vrijednost projekta je 73.000 kuna.

– Kako bismo ostvarili što bolji gospodarski rast, radimo na poboljšanju prometne infrastrukture. Projekti modernizacije nerazvrstanih cesta osim što osiguravaju bolje uvjete života naših stanovnika, doprinose i razvitku ovoga kraja – dodala je gradonačelnica Ratković.

Jedan od važnijih projekata Grada Varaždinskih Toplica, prije svega za mlade, je i izgradnja dječjeg igrališta u Ulici grada Vukovara, vrijednosti gotovo 320.000 kuna.

– Ove smo godine izgradili dječje igralište za naše najmlađe pokraj škole. Želimo da mlade obitelji ostanu u našem gradu i da im se djeca imaju gdje bezbrižno igrati, ali park će biti mjesto okupljanja ne samo najmlađih, već i mladih, odnosno ljudi u „zlatnim godinama”, gdje će se svi zajedno moći rekreirati. Možda izgleda kao manji projekt, ali u cijeloj priči brige za mlade i mlade obitelji vjerujte mi da je ovo jako važan segment – zaključila je Ratković.

Označeno u