Rekonstrukcijom nogostupa u Ulici Hrvatskih pavlina nastavlja se uređenje centra Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Rekonstrukcijom nogostupa u Ulici Hrvatskih pavlina nastavlja se uređenje centra Lepoglave

Varaždinske vijesti | 5.6.2022. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Tijekom lipnja započet će radovi na rekonstrukciji sjevernog dijela nogostupa u Ulici Hrvatskih pavlina u dužini od 316 metara.

Skori početak radova najavljen je prigodom potpisivanja ugovora o izvođenju radova kojeg je, ispred Grada Lepoglave, s direktorom tvrtke TTG iz Donje Višnjice Tomicom Zgrebecom, odabranom za izvođenje navedenih radova putem javnog natječaja, i u nazočnosti predsjednice Mjesnog odbora Lepoglava Marije Ribić, 3. lipnja potpisao gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

lepoglava_ugovor_nogostup_hrv_pavlina_lepoglava_03.jpg

- Početak sezone izgradnje komunalne infrastrukture na području Grada Lepoglave kreće s uređenjem gradskog centra odnosno uređenjem ulice Hrvatskih pavlina. Radit će se na sanaciji cestovne odvodnje odnosno uređenja starog potoka koji se nalazi na tom području nakon čega slijedi izgradnja i sanacija samog nogostupa - pojasnio je gradonačelnik.

lepoglava_ugovor_nogostup_hrv_pavlina_lepoglava_05.jpg

Radovi su vrijedni 796.326 kuna i dio su aktivnosti izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture s ciljem uređenja samog centra Lepoglave.

- Nastavljamo već ranije započeto uređenje Ulice Hrvatskih pavlina odnosno uređenja centra Lepoglave. Nakon uređenja nogostupa, centar ćemo nastaviti uređivati izgradnjom tržnice i uređenjem glavnog gradskog parka. Htio bih da nas u tome slijedi država. Naime, već smo uputili brojne dopise Kaznionici da i ona krene s uređenjem prostora oko same kaznionice, a posebice parkirališta uz njen zid. Od Ministarstva državne imovine tražit ćemo uređenje zapuštenih zgrada u samom centru Lepoglave. Želimo, a što Lepoglava zaslužuje, da gradski centar uredimo na najbolji način - poručio je Škvarić.

lepoglava_ugovor_nogostup_hrv_pavlina_lepoglava_08.jpg