Proslavili 60 godina braka: Najvažniji su strpljenje i poštovanje

| 14.2.2017. u 14:08h | Objavljeno u Našim krajem

Živimo u vremenu kada brakovi nerijetko traju do prvog većeg problema i kada je mnogima teško zamisliti da s nekim žive cijeli svoj život.

Lijepo je stoga kad parovi slave 60. godišnjicu braka, kao što su to u subotu 11. veljače u župnoj crkvi u Svetom Iliji proslavili Ivan i Ljubica Levatić, uz obnovu zavjeta i blagoslov župnika Izidora Fereka. Oboje u 83. godini života, prisjetili su se daleke 1957. godine, kada su se vjenčali u ovoj istoj crkvi. Dijamantni pir Ivan i Ljubica proslavili su zajedno sa svoja tri sina i njihovim obiteljima, a posebno ih je razveselilo druženje s petero unučadi i četvero praunučadi.

- Najvažnije u braku su strpljenje, opraštanje, dogovor, kao i međusobno poštovanje - odali su "tajnu" dugovječnosti svog braka Ivan i Ljubica.

I dok je Ivan radio u varaždinskom PZC-u, Ljubica je, kao i mnoge druge žene u to vrijeme, bila domaćica koja je svoje vrijeme posvetila obitelji. A upravo ih druženja u obiteljskom krugu najviše vesele, pa su i svoj dijamantni pir proslavili sa svojim najbližima.