Priključite se ekološkoj kampanji "Zelena čistka" u Ludbregu

Varaždinske vijesti | 9.4.2019. u 10:40h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg i ove godine uključit će se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj “Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš” koja se provodi u sklopu europske akcije Let’s Clean up Europe! Glavni je cilj akcije masovno uključivanje građana u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode, kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

- Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama - poručuju organizatori.

U prvoj fazi, građani, predstavnici institucija i udruga mogu prijaviti kritična mjesta i divlja odlagališta otpada u njihovoj neposrednoj blizini, mjestu gdje žive, rade, provode svoje slobodno vrijeme, a svoje sudjelovanje, odnosno infomacije o poznatim divljim odlagalištima mogu se dostaviti do petka 12. travnja 2019. godine na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. odnosno telefonom na broj 042/420-216.

- Središnja akcija Zelene čistke ove će se godine provesti u subotu, 13. travnja, kada svatko može postati volonter, odvojiti par sati svog vremena, doći na najbliži punkt i pomoći u zbrinjavanju otpada. Okupljanje sudionika biti će u 9 sati kod Lovačkog doma. Nakon akcije čišćenja okoliša, organizirat će se druženje svih sudionika - poručuju iz Grada Ludbrega.

Označeno u