Prihvaćen proračun Općine Ljubešćica za 2019. godinu, koji je najveći do sada

Napisao/la: -
Sjednici je nazočilo 10 vijećnika, a razmatrale su se 22 točke dnevnog reda Sjednici je nazočilo 10 vijećnika, a razmatrale su se 22 točke dnevnog reda

Nakon rebalansa proračuna za 2018. godinu te usklađenja svih programa gradnje, održavanja komunalne infrastrukture i javnih potreba sa rebalansom, vijećnici općine Ljubešćica su na jučerašnjoj sjednici raspravljali o proračunu za 2019. godinu, kao i o svim prijedlozima gradnje i održavanju komunalne infrastrukture te javnih potreba u društvenim djelatnostima.

Planirani proračun za 2019. godinu, koji je prihvaćen, iznosi 13,4 milijuna kuna, što je najveći planirani proračun do sada. Velik dio proračuna planira se realizirati kroz dobivanje bespovratnih sredstava iz  EU kroz Operativni program „Konkurentnost i Kohezija“ za Projekt „ Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“.

Osim investicija te održavanja komunalne infrastrukture, u proračunu za 2019. godinu osigurane su jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, sufinanciranje dječjeg vrtića, dječjih darova, produženog boravka učenika Osnovne škole Ljubešćica za 2 grupe, stipendije za sve redovne studente, sufinanciranje đačkih domova, božićnice za sve umirovljenike kao i sredstva za rad svih Udruga sa područja općine Ljubešćica.

Od ostalih važnih točaka donesena je odluka o vrijednosti boda komunalne naknade, Zaključak o usvajanju Analize sustava Civilne zaštite na području Općine Ljubešćice, Odluka o davanju suglasnosti na Plan upisa i mjerilima upisa djece u Dječji vrtić „Leptirić“.

Jednoglasno je donijeta odluka o isplati božićnice za sve umirovljenike sa područja općine Ljubešćice u iznosu od 150 kuna, što je povećanje od 50 kuna u odnosnu na ranija razdoblja.

Pravo na božićnicu ima oko 450 umirovljenika, a isplaćivati će se 13. i 14. prosinca u prostorijama Općine Ljubešćica, od 11 do 17 sati uz predočenje osobne iskaznice te zadnjeg odreska mirovine ili rješenja.

 

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.