Potpisan ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije djela nogostupa u centru Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Potpisan ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije djela nogostupa u centru Lepoglave

Varaždinske vijesti | 29.1.2021. u 09:30h | Objavljeno u Našim krajem

- Pokrenuli smo prvu fazu komunalnog uređenja samog centra Lepoglave – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom potpisivanja Ugovora o izvođenju radova rekonstrukcije djela nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina i od Ulice Antuna Mihanovića do Ulice Alojzija Stepinca.

Ugovor je potpisan 21. siječnja na prigodnoj svečanosti organiziranoj u Gradskoj vijećnici kojoj je nazočila i predsjednica Mjesnog odbora Lepoglava Marija Ribić. Temeljem provedenog javnog natječaja izvođenje radova povjereno je tvrtki TTG iz Donje Višnjice čije je direktor Tomica Zgrebec, nakon potpisivanja Ugovora, istaknuo da će radovi, čija je ugovorena vrijednost 395.730 kuna, biti izvedeni kvalitetno i u roku.

U okviru tih radova bit će izvedena rekonstrukcija postojećeg nogostupa južnog dijela Ulice hrvatskih pavlina te dio nogostupa sa sjeverne strane kolnika županijske ceste, na potezu od Ulice A. Mihanovića do Ulice A. Stepinca, u ukupnoj dužini od 363,5 metara.

- Nakon ovih zahvata pokrenut ćemo uređenje dijela nogostupa na istočnoj strani Ulice hrvatskih pavlina kojim će biti obuhvaćeno saniranje cestovne odvodnje, kanalizacijskog sustava i samog nogostupa. Sve to radimo s ciljem uređenjem centra Lepoglave u kojem planiramo izgradnju tržnice za koju ćemo uskoro dobiti građevinsku dozvolu. Sredstva za izgradnju tržnice, a riječ je oko dva milijuna kuna, planiramo osigurati kroz mjeru 7.4.1 čije otvaranje očekujemo ove godine. Očekuje nas i uređenje kanalizacijskog sustava. U tom su smjeru pokrenuti i konkretni koraci. S tvrtkom Varkom potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju sustava aglomeracije. Projektna dokumentacija trebala bi biti izrađena do lipnja, a iduće godine trebalo bi se krenuti s natječajem za izbor izvođača radova – pojasnio je Škvarić.

Zadovoljstvo početkom radova na uređenju centra Lepoglave istaknula je predsjednica MO Lepoglava Marija Ribić naglasivši da će centar grada biti uređen na zadovoljstvo građana koji u njemu žive kao i turista koji često borave u Lepoglavi.

- Prisutan je još problem starih zgrada u državnom vlasništvu koje se nalaze u centru Lepoglave. Te je zgrade potrebno obnoviti na što upozoravamo nadležne na državnoj razini – rekla je Ribič.

Početak radova rekonstrukcije djela nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina i od Ulice Antuna Mihanovića do Ulice Alojzija Stepinca planiran je za veljaču 2021., a trebali bi biti završeni u roku od 60 dana.

lepoglava_potpis_ugovora_nogostup_hrv_pavlina_01.jpg

lepoglava_potpis_ugovora_nogostup_hrv_pavlina_04.jpg

lepoglava_potpis_ugovora_nogostup_hrv_pavlina_05.jpg

Označeno u