Potpisan ugovor: opremanje dječjeg vrtića u Višnjici najkasnije do kraja kolovoza

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.6.2020. u 12:28h | Objavljeno u Našim krajem

Paralelno sa završnim radovima izgradnje objekta dječjeg vrtića u Višnjici, Grad Lepoglava pokrenuo je natječaj za opremanje vrtića koji je odabirom najpovoljnijeg ponuditelja i potpisivanjem ugovora o opremanju vrtića uspješno priveden kraju.

Ugovor vrijedan 445.000 kuna u Višnjici su, u budućem dječjem vrtiću, 19. lipnja potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i Nenad Marinović, direktor tvrtke Novi ambijent iz Zagreba kojoj je na natječaju povjereno da opremi dječji vrtić namještajem i svom ostalom potrebnom opremom.

- Budući da se građevinski radovi bliže kraju proveli smo natječaj za opremanje dječjeg vrtića u Višnjici što će omogućiti da u planiranim rokovima budu završene sve aktivnosti koje će omogućiti
da 1. rujna ove godine u vrtić uđu sretna i zadovoljna djeca. Jedina smo jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja uređuje čak dva vrtića, gradimo vrtić u Višnjici i uređujemo i adaptiramo vrtić u Lepoglavi, što potvrđuje da su temelj našeg razvoja djeca i mladi – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da će sva djeca na području Grada Lepoglave imati mogućnost boravka u vrtiću.

Opremanje vrtića trebalo bi biti završeno u planiranom roku, najkasnije do kraja kolovoza što je potvrdio direktor tvrtke Novi ambijent Nenad Marinović najavivši suradnju s izvođačem finalnih građevinskih poslova kako bi se u što kraćem vremenskom roku odradili poslovi opremanja vrtića.

Potpisivanju ugovora o opremanju vrtića nazočila je i ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak-Ribić koja je, uz zadovoljstvo što svi radovi i aktivnosti teku prema planu, a zahvaljujući čemu će objekt dječjeg vrtića u Višnjici, koji će djelovati kao područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava, biti spreman primiti djecu 1. rujna ove godine. A interes za pohađanje vrtića u Višnjici, koji može primiti tri skupine djece, je velik.

- Trenutno imamo popunjene dvije skupine djece. Interes je velik i to ne samo roditelja s područja Grada Lepoglave. Svu djecu koja će pohađati vrtić u Višnjici, uz kvalitetan objekt u kojem će biti smješteni, očekuje i visoka kvaliteta rada – poručila je ravnateljica Valentina Husnjak-Ribić.