Počela modernizacija nerazvrstanih cesta iz Programa Grada Ivanca za 2021. Foto: Grad Ivanec

Počela modernizacija nerazvrstanih cesta iz Programa Grada Ivanca za 2021.

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 12:26h | Objavljeno u Našim krajem

Pripremnim radovima za asfaltiranje na nerazvrstanoj cesti u Hruškarima u Mjesnom odboru Stažnjevec, otvoren je Program modernizacije nerazvrstanih cesta Grada Ivanca za 2021. godinu.

- Uz više dionica u Stažnjevcu, ceste ćemo asfaltirati u mjesnim odborima Gačice, Lukavec, Punikve, Ivanečka Željeznica, Kaniža, Osečka, Radovan, Stažnjevec i Škriljevec, a rješavat ćemo i kritične strme dionice u mjesnim odborima Radovan, Bedenec, Ivanečka Željeznica i Salinovec. Ovogodišnjem cestovnom „paketu“ treba pribrojiti i radove na asfaltiranju Kumičićeve ulice i uličnog odvojka prema dječjem igralištu. Izvest će se radovi u vrijednosti od 4,2 milijuna kuna, a ukupno će se asfaltirati blizu 4 kilometra nerazvrstanih dionica – poručio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Kao što je poznato, Grad Ivanec ceste na svom području modernizira temeljem 5-godišnjeg programa, pri čemu treba napomenuti da je asfaltiranje pojedinih predviđenih cesta i odvojaka prolongirano zato što su one u međuvremenu ušle u obuhvat Aglomeracije.

- A to znači da će se one asfaltirati nakon što se u njima izgradi kanalizacijski sustav jer ne bi bilo financijski odgovorno najprije ih asfaltirati pa nakon toga razbijati novi asfalt radi polaganja kanalizacijskih cijevi - napominju iz Grada Ivanca.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, izvođenje radova povjereno je PZC-u Varaždin.

ivanec_modernizacija_nerazvrstanih_cesta_12052021_2.jpg

ivanec_modernizacija_nerazvrstanih_cesta_12052021_1.jpg