Pješaci i vozači oprez – nova regulacija prometa na ulicama Varaždinskih Toplica

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Pješaci i vozači oprez – nova regulacija prometa na ulicama Varaždinskih Toplica Foto: Grad Varaždinske Toplice

Od danas, 22. listopada, mijenja se prometno uređenje na javnim i nerazvrstanim cestama te na javnim parkiralištima Varaždinskih Toplica.

Gradsko vijeće Grada Varaždinskih Toplica na svojoj je sjednici krajem srpnja donijelo odluku o izmjeni prometnog uređenja na javnim i nerazvrstanim cestama te javnim parkiralištima na području Grada. Tom odlukom ukidaju se javne parkirališne zone i uklanjaju se parkirališta koja se nalaze u Ulici braće Radić, Šetalištu dr. Josipa Schlossera, Trgu slobode, Ulici bana Jelačića i Trgu Republike Hrvatske. Tek se u Ulici bana Jelačića uvodi jedno parkirno mjesto za osobe s invaliditetom.

Kako ističu iz Grada, uklanjanje parkirališnih mjesta omogućuje novo uređenje prometa i to na sljedeći način:

- Ukida se jednosmjerni promet te se uvodi dvosmjerni promet u Ulici braće Radić, Šetalištu dr. Josipa Schlossera i Trgu slobode.

- Za promet se otvara prometni priključak s Trga Antuna Mihanovića na državnu cestu D-526 i to isključivo iz smjera Trga Antuna Mihanovića na državnu cestu dok se zabranjuje prometno priključivanje s državne ceste na Trg Antuna Mihanovića.

- Ukida se dvosmjerni te se uvodi jednosmjerni promet u Ulici Antuna i Ivana Kukuljevića i to tako da se smjer prometa odvija od zapadnog priključka, koji se nalazi u smjeru Šetališta dr. Josipa Schlossera prema istočnom priključku, koji se nalazi u smjeru raskrižja Ulice braće Radić i Ludbreške ulice.

- U Ulici Ivana Tkalčića zadržava se jednosmjerni promet kao i postojeća javna parkirališna zona. Izmjena na ovoj lokaciji je uvođenje tri parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Parkiranje na parkirnim mjestima u Ulici Ivana Tkalčića dopušta se bez ikakve naplate, ali na način da od ponedjeljka do petka, u vremenu od 7 do 15 sati parkiranje traje do 30 minuta, uz moguće uvođenje videonadzora.

- Na Trgu slobode ispred kućnog broja 14 uvode se četiri okomita parkirna mjesta, isključivo za potrebe korisnika bankovnih i poštanskih usluga.

- Zabranjuje se promet teretnim vozilima, uz iznimku dostavnih vozila, iz smjera Trga slobode i Ulice maršala Tita u Ulicu bana Jelačića.

Parkirališne zone na kojima je omogućeno parkiranje vozila bez naplate, uvode se na sljedećim lokacijama: Trgu Antuna Mihanovića i Zagrebačkoj ulici kod groblja. Također je parkiranje vozila omogućeno i na sljedećim lokacijama koje već imaju ulogu javnog parkirališta: Ulica bana Jelačića (parkiralište „Minerva“ – za potrebe zaposlenika, posjetitelja, pacijenata i dr.), Ulica Antuna i Ivana Kukuljevića (parkiralište „Dječji vrtić Tratinčica“ – za potrebe zaposlenika, korisnika usluga i posjetitelja) te Ulica Ivana Tkalčića.

varazdinske_toplice_4.jpg

varazdinske_toplice_1.jpg

varazdinske_toplice_3.jpg

varazdinske_toplice_1.jpg

varazdinske_toplice_2.jpg

varazdinske_toplice_-_zracna.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.