Pješaci i vozači oprez – nova regulacija prometa na ulicama Varaždinskih Toplica Foto: Grad Varaždinske Toplice

Pješaci i vozači oprez – nova regulacija prometa na ulicama Varaždinskih Toplica

Varaždinske vijesti | 22.10.2018. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Od danas, 22. listopada, mijenja se prometno uređenje na javnim i nerazvrstanim cestama te na javnim parkiralištima Varaždinskih Toplica.

Gradsko vijeće Grada Varaždinskih Toplica na svojoj je sjednici krajem srpnja donijelo odluku o izmjeni prometnog uređenja na javnim i nerazvrstanim cestama te javnim parkiralištima na području Grada. Tom odlukom ukidaju se javne parkirališne zone i uklanjaju se parkirališta koja se nalaze u Ulici braće Radić, Šetalištu dr. Josipa Schlossera, Trgu slobode, Ulici bana Jelačića i Trgu Republike Hrvatske. Tek se u Ulici bana Jelačića uvodi jedno parkirno mjesto za osobe s invaliditetom.

Kako ističu iz Grada, uklanjanje parkirališnih mjesta omogućuje novo uređenje prometa i to na sljedeći način:

- Ukida se jednosmjerni promet te se uvodi dvosmjerni promet u Ulici braće Radić, Šetalištu dr. Josipa Schlossera i Trgu slobode.

- Za promet se otvara prometni priključak s Trga Antuna Mihanovića na državnu cestu D-526 i to isključivo iz smjera Trga Antuna Mihanovića na državnu cestu dok se zabranjuje prometno priključivanje s državne ceste na Trg Antuna Mihanovića.

- Ukida se dvosmjerni te se uvodi jednosmjerni promet u Ulici Antuna i Ivana Kukuljevića i to tako da se smjer prometa odvija od zapadnog priključka, koji se nalazi u smjeru Šetališta dr. Josipa Schlossera prema istočnom priključku, koji se nalazi u smjeru raskrižja Ulice braće Radić i Ludbreške ulice.

- U Ulici Ivana Tkalčića zadržava se jednosmjerni promet kao i postojeća javna parkirališna zona. Izmjena na ovoj lokaciji je uvođenje tri parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Parkiranje na parkirnim mjestima u Ulici Ivana Tkalčića dopušta se bez ikakve naplate, ali na način da od ponedjeljka do petka, u vremenu od 7 do 15 sati parkiranje traje do 30 minuta, uz moguće uvođenje videonadzora.

- Na Trgu slobode ispred kućnog broja 14 uvode se četiri okomita parkirna mjesta, isključivo za potrebe korisnika bankovnih i poštanskih usluga.

- Zabranjuje se promet teretnim vozilima, uz iznimku dostavnih vozila, iz smjera Trga slobode i Ulice maršala Tita u Ulicu bana Jelačića.

Parkirališne zone na kojima je omogućeno parkiranje vozila bez naplate, uvode se na sljedećim lokacijama: Trgu Antuna Mihanovića i Zagrebačkoj ulici kod groblja. Također je parkiranje vozila omogućeno i na sljedećim lokacijama koje već imaju ulogu javnog parkirališta: Ulica bana Jelačića (parkiralište „Minerva“ – za potrebe zaposlenika, posjetitelja, pacijenata i dr.), Ulica Antuna i Ivana Kukuljevića (parkiralište „Dječji vrtić Tratinčica“ – za potrebe zaposlenika, korisnika usluga i posjetitelja) te Ulica Ivana Tkalčića.

varazdinske_toplice_4.jpg

varazdinske_toplice_1.jpg

varazdinske_toplice_3.jpg

varazdinske_toplice_1.jpg

varazdinske_toplice_2.jpg

varazdinske_toplice_-_zracna.jpg