Paljenjem prve adventske svijeće i izložbom malih životinja započeo Dana grada Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Paljenjem prve adventske svijeće i izložbom malih životinja započeo Dana grada Lepoglave

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.12.2017. u 19:37h | Objavljeno u Našim krajem

- Palimo prvu adventsku svijeću, Svijeću proroka i Svijeću nade – rekao je mons. Andrija Kišiček prigodom paljenja prve adventske svijeće na adventskom vijencu u parku pored zgrade gradske uprave u Lepoglavi. Čin je to kojim je započelo adventsko vrijeme u Lepoglavi.

Dodao je da je to slabašno svjetlo znak ljudske čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva sve većom.

- Molimo da naučimo kršćanski bdjeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čovjeku, da živimo život ljubavi koju nam je Isus Krist darovao. Ovo je svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslovni trag u nama. Ta nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svoga života i budemo blagoslov drugima – rekao je mons. Andrija Kišiček.

Gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom paljenja prve adventske svijeće, koju su uz njegovu pomoć upalile prisutne djevojčice, rekao je da se adventsko svjetlo pali u blizini zgrade gradske uprave kao znak nade za boljim sutra svih građana.

Naime, paljenje prve adventske svijeće dio je programa obilježavanja Dana grada Lepoglave koji je počeo dan ranije izložbom malih životinja. Izložbu je u holu OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave organizirala domaća Udruga ljubitelja malih životinja osiguravši za najmlađe posjetitelje besplatan ulaz.

Na izložbi je 35 izlagača predstavilo 96 golubova, 39 kunića, 67 komada peradi i 39 malih ptica. Najbolji su primjerci nagrađeni titulama šampiona.