Ove godine ništa od koncerata na Danima ludbreške Svete nedjelje Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ove godine ništa od koncerata na Danima ludbreške Svete nedjelje

VV | 29.8.2020. u 08:02h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon prošlotjednog sastanka užeg sastava Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega na kojem je najviše riječi bilo o pripremama i organizaciji najveće ludbreške manifestacije – Dani ludbreške Svete nedjelje – dogovoreno je kako će se manifestacija održati u nešto drugačijem izdanju.

– Ova godina je iznimna i prvenstveno nam je cilj pripremiti sve vodeći se mjerama i preporukama koje su na snazi. Tako se ove godine neće održavati koncerti, ali zadržat ćemo proštenjarski dio. To uključuje i tradicionalni Ludbreški sejem za koji imamo brojne upite. Svi sudionici dužni su se pridržavati protuepidemijskih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja manifestacije – rekla je Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika.

Naglašava kako se svakodnevno prati situacija i u skladu s time priprema se manifestacija.

– Naše sugrađane molimo kao i svake godine za strpljenje. Ludbreška manifestacija ima višestoljetnu tradiciju, ovdje su ljudi dolazili u teškim vremenima, u potrazi za mirom. Vođeni istim razlozima stići će i ove godine, a na nama je da ih dočekamo kako priliči uz pridržavanje svih mjera kako bi sve proteklo u najboljem redu – zaključila je zamjenica gradonačelnika.