Otvoren dječji vrtić Krijesnica u Malom Bukovcu

V.V. | 8.9.2016. u 16:03h | Objavljeno u Našim krajem

U Malom Bukovcu 1. rujna je služeno otvoren dječji vrtić Krijesnica čije je prostorno proširanje i opremanje završeno krajem prošle godine

Otvorenje je bilo popraćeno prigodnim kulturno-umjetničkim programom, a okupilo se 200-tinjak uzvanika. Na samom početku pozdravili su ih ravnateljica Ivanka Baron-Špoljarić i načelnik Darko Marković. Otvorenju vrtića odazvali su se gospodin Tomislav Jurendić, pomoćnik ministra Regionalnog razvoja i fondova Europske unije, i gospodin Predrag Štromar, župan Varaždinske županije, koji su službeno otvorili vrtić rezanjem vrpce.

Pedagoška godina 2016./2017. prva je u koju će najmlađi iz Općine Mali Bukovec biti upisani u Dječji vrtić „Krijesnica“. U novom vrtiću roditelji sada mogu djecu upisati u petosatni i devetosatni redoviti program. U skoroj budućnosti teži se uvođenju programa za jasličku dob.

- Svjedoci smo da današnji ubrzani način i ritam života ne ostavljaju mladim roditeljima previše vremena da svojoj djeci osiguraju najbolje uvjete za igru i pravilan razvoj. U vrtiću dijete sa svojim vršnjacima uči u grupi, raste, razvija se u društveno biće – socijalizira se. Ono uči o prijateljstvu i svim onim osjećajima i situacijama koje ne može upoznati sâm kod kuće. Velika je važnost dječjeg vrtića, naročito u ovoj malobukovečkoj sredini, gdje polako nestaju znani nam „baka servisi“ - poručuju iz Općine Mali Bukovec.