Otkriven spomen pano poginulom branitelju Draženu Šešetu Foto: Ljiljana Risek

Otkriven spomen pano poginulom branitelju Draženu Šešetu

Lijljana Risek | 7.8.2017. u 11:41h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju, 6. kolovoza, brojnim je manifestacijama obilježena obljetnica pogibije branitelja Dražena Šešeta koji je, kao pripadnik 2. GBR Gromovi, život na oltar domovine položio 8. kolovoza 1991. godine u Gređanima kod Topuskog, u dobi od samo 20 godina. Tim povodom je, u organizaciji UDVDR-a – Ogranka Ivanec te Mjesnog odbora i DVD-a Gačice, čiji je član bio pokojni Dražen, i ove godine u njegovu rodnu mjestu održan 2. dan sjećanja na poginulog branitelja.

Manifestacije su počele na groblju u Margečanu, gdje su cvijeće i svijeće na njegovu posljednjem počivalištu položili članovi obitelji, predstavnici braniteljskih udruga, Grada Ivanca i DVD-a Gačice. Molitvu za poginulog Dražena kao i za branitelja Ivicu Cecelju (s područja grada Novog Marofa) predvodio je župnik vlč. Alojzije Pakrac, a komemorativno prisjećanje na poginule pjesmom su uljepšali članovi župskog zbora sv. Margarete pod vodstvom Ivana Habuneka. Vlč. Pakrac potom je u kapelici sv. Josipa u Gačicama predvodio misu zadušnicu za poginule.

Svečanosti su nastavljene u mjesnoj školi odavanjem počasti svim poginulim, nestalim i umrlim braniteljima te svima zaslužnima za ostvarenje sna o slobodnoj i neovisnoj hrvatskoj državi. Uz predsjednika DVD-a Gačice i njegova zamjenika Franju Piskača i Juraja Vinceka, brojnim okupljenim mještanima, braniteljima, vatrogascima, gostima i uzvanicima te svima ostalima koji su pokojnom Draženu došli izraziti počasti, obratili su se i izaslanik ivanečkog gradonačelnika Ivan Sedlar, potpredsjednik županijskog UDVDR-a Ljudvek Cikač i predstavnik Udruge Gromova Zvonimir Kantolić.

Uz izraze sućuti, ali i zahvale članovima obitelji, svi oni izrazili su zadovoljstvo što se ovako velikom i dostojanstvenom manifestacijom na najljepši način čuva uspomena na poginulog branitelja. Draženovi nećaci Noa i Ema Šešet potom su otkrili spomen pano njemu u čast, a najavljene su daljnje aktivnosti kako bi mjesna škola i igralište ubuduće nosile ime Dražena Šešeta.

Skupu se obratio i zamjenik župana Tomislav Paljak koji se prisjetio i svog osobnog nekadašnjeg druženja i prijateljevanja s Draženom na sportskim terenima te kazao kako je smrt tako mladog dečka rezultirala trajnim traumama u obitelji, ali i u lokalnoj zajednici. Prisjetio se i svih 175 poginulih s područja Varaždinske županije koji su pali u obrani domovine, među kojima je i petero s područja župe Margečan. Najavio je potporu Županije daljnjem održavanju takvih manifestacija te domaćinima uručio prigodne poklone.

Obilježavanje Dana sjećanja nastavljeno je otvaranjem numizmatičke izložbe kolekcionara Martina Lukavskog te nogometnom utakmicom u kojoj je ekipa UDVDR-a Ivanec s 2:0 porazila momčad DVD-a Gačice. Draženu u čast, njegovi su kolege vatrogasci i nogometaši na uzbrdici iznad igrališta velikim slovima ispisali njegovo ime.

Označeno u
Galerija slika