Općini Sračinec odobreno više od 70.000 eura za projekte

vv | 10.8.2023. u 11:55h | Objavljeno u Našim krajem

"Sredstva će nam pomoći u daljnjem razvoju"

Općini Sračinec odobreno je sufinanciranje nekoliko infrastrukturnih projekata.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobreno je 12.795 eura za sufinanciranje nabavke stroja za čišćenje asfaltnih cesta, što je nešto manje od 50 % procijenjene vrijednosti stroja.

Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Općina će dobiti 25.000€ eura za uređenje garaže, skladišta u koje će na sigurno spremiti radne strojeve u vlasništvu Općine. Objekt će biti smješten u blizini mjesnog groblja u Sračincu.

Od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Općina je već dobila sredstva za proširenje i uređenje ulice Matije Gupca u Svibovcu Podravskom. Radi se o ulici koja je kanalizaciju dobila prije desetak godina, no prometnica i staze tada nisu bile uređene prema standardima koji su sada u cijeloj općini. Za ovu namjenu iz ministarstva je dobiveno 35.600 eura.

- Ovim su nam odobrena sufinanciranja za projekte koje smo prijavili i na tome zahvaljujemo ministarstvima i fondu na pomoći u daljnjem razvoju Općine Sračinec - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je pristigle ugovore analizirao s predsjednikom Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslavom Lukačićem.