Općina Visoko: Započela sanacija ceste Vinično – Sudovec vrijedna 8,9 milijuna kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.9.2020. u 08:23h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U općini Visoko započela je realizacija izuzetno važnog infrastrukturnog projekta. Riječ je o sanaciji županijske ceste Vinično – Sudovec vrijednoj 8,99 milijuna kuna, koja je dobrim dijelom uništena zbog zatvaranja i preusmjeravanja prometa s državne ceste DC22 od Možđenca do Sudovca.

Načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković kazao je kako se radi o vrlo važnom projektu za sve stanovnike općine.

- Ova je cesta od izuzetnog značaja na naše mještane, možemo reći da je „žila kucavica” općine. Nažalost, nakon što je ovdje preusmjeren promet zbog zatvaranje državne ceste 22, ova je prometnica bila preopterećena i desila su se velika oštećenja. Drago mi je što je projekt krenuo s realizacijom jer je riječ o velikoj dionici od 10 kilometara, a po završetku radova imat ćemo cestu sigurnu za prometovanje – rekao je načelnik Mateković zahvalivši saborskom zastupniku Anđelku Stričaku na doprinosu realizaciji ovog projekta.

Stričak je pak istaknuo da je upravo unapređenje komunalne infrastrukture preduvjet razvoja nekog mjesta.

- Kako bi neka sredina mogla gospodarski napredovati, ali i napredovati u svim drugim segmentima, nužna je komunalna uređenost koja podrazumijeva sigurne i održavane ceste. Zahvaljujem Općini Visoko i Županijskoj upravi za ceste Varaždinske županije na inicijativi i ustrajnosti da se ovaj projekt provede jer je upravo to dovelo do velikog postotka sufinanciranja s državne razine. Znamo da je u fokusu ove Vlade ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske i niz investicija u općinama i gradovima to i potvrđuje – rekao je Stričak.

Sanaciju prometnice u 75 postotnom iznosu sufinanciraju Hrvatske ceste, dok 25 posto investicije plaća Županijska uprava za ceste Varaždinske županije.

 

Galerija slika