Općina Vinica lani ostvarila višak od gotovo milijun kuna

Varaždinske vijesti | 31.3.2017. u 17:01h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće Općine Vinica u srijedu je održalo posljednju sjednicu u ovom sazivu. Pred vijećnicima se na dnevnom redu našlo više odluka koje su vijećnici jednoglasno i usvojili. Jedan od akata koji se našao pred vijećnicima bio je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna u 2016. godini koji je ostvaren u iznosu od 5.819,162,74 kuna. Ostvaren je i višak prihoda od 872.248,46 kuna pa su vijećnici donijeli i odluku o raspodjeli viška prihoda iz 2016. godine.

Jedna od važnijih tema odnosila se na davanje suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu projekta "Rekonstrukcija (sanacija, adaptacija i nadogradnja) Društvenog doma u Marčanu" na natječaj Programa ruralnog razvoja RH, Mjera 7.4.1. Ukupna investicija (građevinski i obrtnički radovi te opremanje doma) iznosi 5.747.312,50 kuna, u čemu bi 10 poso sufinanciranja bila obveza Općine.

Vijeće je donijelo i Odluku o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti održavanja groblja s javnim ovlastima "Čistoći" i Odluku o grobljima te Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Vinica koja će biti uručena dobitnicima na svečanoj sjednici povodom Dana Općine.

Kako je to bila posljednja sjednica u ovom sazivu načelnik Marijan Kostanjevac zahvalio je svim vijećnicima na predanom radu i suradnji te poželio mnogo uspjeha i sreće svima koji će se kandidirati na predstojećim lokalnim izborima. Zahvalama za konstruktivan rad svih vijećnika i članova Odbora te željama za uspjehom na lokalnim izborima pridružio se i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić.