Općina Veliki Bukovec slavi svoj dan, najavljena i prva biciklijada

Varaždinske vijesti | 2.10.2020. u 15:45h | Objavljeno u Našim krajem

Dan Općine Veliki Bukovec i blagdan zaštitnika župe svetog Franje Asiškog ove će godine zbog pandemije koronavirusa biti obilježeni skromnije i uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera. Danas će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Velikog Bukovca, koja će u Etno-eko selu „Sv. Franjo Asiški“ – Agroturizam Požgaj u Velikom Bukovcu početi u 19 sati.

Za subotu. 3. listopada, najavljena je prva biciklijada Općine Veliki Bukovec. Krenut će u 14 sati od Društvenog doma u Dubovici, uz rijeku Dravu, do prostora SRK „Linjak“ u Velikom Bukovcu. Kako ruta biciklijade nije prezahtjevna, vodi izvan prometnih cesta i naselja, kroz prirodu, što je i aktualna epidemiološka preporuka, te omogućuje sudjelovanje velikim i malim biciklistima, iz općinske uprave pozivaju mještane da sudjeluju u ovoj obiteljskoj biciklijadi. Nakon oko 8 kilometara vožnje, na cilju sudionike biciklijade očekuje okrjepa te iznenađenje.

Obilježavanje Dana općine Veliki Bukovec završit će u nedjelju, 4. listopada, na blagdan svetog Franje Asiškog, svetom misom u župnoj crkvi u Velikom Bukovcu. Misa će početi u 11 sati.

Označeno u