Održana prva radionica iz komunikacijskih vještina u sklopu projekta "Integrativan Ludbreg"

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.2.2017. u 19:04h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu projekta "Integrativan Ludbreg" u Međugeneracijskom centru u Ludbregu održana je prva u nizu radionica iz komunikacijskih vještina.

Na taj je način započela provedba projektnih aktivnosti koje obuhvaćaju upoznavanje odraslih s komunikacijskim vještinama i tehnikama za učinkovito održavanje dobre komunikacije u poslu i svakodnevnome životu, razvijanja vještina rješavanja sukoba kao i usvajanje prezentacijskih vještina te vještina suradnje i sudjelovanja u timskom radu.

- Primjena ovih radionica bit će korisna svima pa tako i meni koji se pojavljujem u ulozi predavača i svakako da ću zajedno s polaznicima naučeno isprobati u praksi, odnosno svakodnevnom životu - pojasnio je predavač Aleksandar Horvat.

Na radionicama, kako je rekao Horvat, naglasak će biti na tome da sve komunikacije imaju nekakve svoje principe i postulate koji vrijede svugdje. Tako da je komunikacija kao proces razmjene poruka uvijek isti proces, a sadržaj i emotivna komponenta su jedna sasvim druga priča.

-Prvo je predavanje bilo uvodno, zadovoljan sam brojem ljudi i strukturom polaznika te me raduju pozitivne reakcije. U nastavku će biti malo manje pričanja s moje strane, a više od strane polaznika. Pokušat ćemo kroz primjere iz vlastita života, analizirati neke situacije i iz njih izvući ona osnovna načela i principe te pokušati analizirati zašto su se neke situacije desile i je li se moglo drugačije postupiti - objasnio je.