Odlična suradnja Grada Lepoglave i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava

VV | 17.3.2021. u 10:50h | Objavljeno u Našim krajem

Još je jednom, ovom prigodom na održanoj Skupštini Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava,  istaknuta odlična suradnja Grada Lepoglave i navedene udruge koja okuplja članove braniteljske populacije s gradskog područja.

O aktivnostima koje je, zahvaljujući i navedenoj suradnji, provela Udruga branitelji Hrvatske  Lepoglava na Skupštini je govorio predsjednik Udruge Tomo Jakop. Provedba većine projekata i programa bila je uvjetovana epidemiološkom situacijom unatoč kojoj je i u protekloj godini nastavljeno s odavanjem počasti poginulim braniteljima s gradskog područja. Također, Udruga je nastavila s okupljanjem branitelja s gradskog područja te njihovom socijalizacijom i uključivanjem u društvo, istaknuo je Jakop dodajući da je u suradnji s Gradom Lepoglavom u Lepoglavi protekle godine organizirana kolona sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Navedene aktivnosti provedene su u okviru projekta organiziranog okupljanja i aktivnog povezivanja svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s područja Grada Lepoglave te socijalizacije i integraciji istih u društvo, čiju je provedbu Grad Lepoglava u protekloj godini financirao s 40.000 kuna.Gradonačelnik Marijan Škvarić čestitao je članovima Udruge na provedenim aktivnostima i uključivanjem Udruge u brojne druge aktivnosti koje se provede na gradskom području. Izvijestio ih je ovom prigodom da je obilježavanje Spomena na žrtvu Vukovara i Škabrnje, upravo na prijedlog Udruge, nedavno uvršteno u gradski protokol. Također, izvijestio je članove Udruge da Grad Lepoglava intenzivno provodi proces koji bi trebao rezultirati darovanjem objekta Vile Gradu Lepoglavi. Riječ je o objektu u državnom vlasništvu kojim trenutno upravlja Kaznionica, a koji Grad Lepoglava želi dobiti u svoje vlasništvo te ga na korištenje ustupiti upravo Udruzi branitelji Hrvatske Lepoglava koja bi u njemu imala kvalitetan prostor za rad i okupljanje braniteljske populacije te za provođenje vlastitih projekata i programa.

Gradonačelnik Škvarić iskoristio je prigodu da još jednom donedavnom dugogodišnjem predsjedniku Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Draženu Husnjaku čestita na dodijeljenom mu gradskom priznanju. Naime, Grad Lepoglava protekle je godine, prigodom obilježavanja Dana grada, Husnjaku dodijelio plaketu za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu.

Pohvale Udruzi uputio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop koji je Skupštini nazočio i kao izaslanik Ministar branitelja Tome Medveda čije je pozdrave i pohvale prenio nazočnima kao i svim članovima Udruge koji Skupštini nisu nazočili zbog poštivanja epidemioloških mjera. Naime, Skupštini je, što je dogovoreno s članovima Udruge, nazočilo manje od 20 sudionika. Skupština je održana uz poštivanje i drugih epidemioloških mjera, a uz gradonačelnika Marijana Škvarića, državnog tajnika u Ministarstvu obrane Zdravka Jakopa nazočili su joj i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač te upravitelj Kaznionice u Lepoglavi Dražen  Posavec.

skupstina_ubhl_02.jpg