Od sada besplatan odvoz na reciklažno dvorište i za mještane Općine Trnovec Bartolovečki Foto: Krešimir Đurić

Od sada besplatan odvoz na reciklažno dvorište i za mještane Općine Trnovec Bartolovečki

| 12.6.2018. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grada Varaždina i Općina Trnovec Bartolovečki u ponedjeljak su potpisali ugovor o zajedničkom korištenju reciklažnog dvorišta u Varaždinu na Motičnjaku.

U ime Grada Varaždina ugovor je potpisao zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, a u ime Općine Trnovec Bartolovečki načelnik Zvonko Šamec.

- Mještani Općine Trnovec Bartolovečki će od sada imati mogućnost za odložiti neopasni i opasni otpad u naše reciklažno dvorište. Bitno je za napomenuti da su Varaždinci od otvaranja reciklažnog dvorišta prošle godine na reciklažno dvorište predali 300 tona neopasno i 65 tona opasnog otpada. Apeliram na građane da sav otpad s kojim ne znaju što bi, da ga ne odlažu u prirodi nego da jednostavno odvezu otpad u reciklažno dvorište - rekao je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, te napomenuo da je odvožnja otpada za građane besplatna dok za pravne osobe nije.

- Danas kao načelnik mogu biti sretan da smo potpisali ovaj ugovor. Ovo nam jako puno znači. Imamo Aquacity, imamo rijeku Dravu i onaj kanal uz rijeku Dravu gdje nam se u zadnje vrijeme pojavljuje dosta divljih deponija. Mislim da će na ovaj način građani shvatiti da mogu koristiti reciklažno dvorište za sav onaj otpad s kojim nisu znali kamo bi - rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec.

DSC_8130.JPG